Cartofi frantuzesti

de nadia in Mancaruri cu carne, 19 Mar 2010 | 14912 vizualizari

 

O reteta ce se poate face dupa ce trece Pastele, cum ne raman oute rosii, decat sa le aruncam mai bine le folosim pentru burtici.

 

INGREDIENTE

  • - 6 cartofi
  • - 7 oua ( 4 fierte + 3 crude)
  • - 50 g sunca sau salam cu sunca
  • - 100 g cascaval ras
  • - unt
  • - 1 lingura de pesmet
  • - 3 linguri smantana
  • - sare
  • - piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii se fierb in coaja.Se fierb 4 oua, cascavalul se da pe razatoare, sunca se taie cubulete, la fel si ouale dupa ce au fiert.

Cand au fiert cartofii se curata si se lasa sa se raceasca putin pentru a putea lucra cu ei.

Se unge o tava cu unt si se presara pesmat. Se taie cartofii in rondele si se aseaza unul langa altul pe fundul tavii , se pun ouale taiate, sunca taiata si jumatate din cascaval, se sareaza si pipareaza, apoi se pune alt strat de rondele de cartofi si a doua jumatate din cantitatea de cascaval razuit. Se sareaza si pipareaza din nou.

Separat se bat 3 oua cu 3 linguri de smantana , sare si piper si se pune peste cartofi . Se introduce la cuptor la foc potrivi cca o jumatate de ora.

Cand sunt rumeniti se servesc cu smantana proaspata pe deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 20:11

vai de cand nu am mai facut reteta asta, bn k am dat de ea la tn, k sa o mai fac si eu, e super

zaharia_mihaela2005 1

01.05.2010, 19:56

cred ca este super buna.Am trecuto la favorite

diaconta 1

10.10.2010, 10:25

La multi ani Nadia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din vinete