Cartofi frantuzesti

de Valclaudia in Mancaruri de legume, 25 Apr 2017 | 5222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 6 oua de casa
  • 3-4 linguri de pesmet
  • cca. 50 gr margarina tartinabila, din cutie am folosit eu
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit
  • 3-4 felii de cascaval
  • sare si piper dupa gust
  • 200 gr cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Fierbem 5 oua timp de zece minute, le punem apoi putin in apa rece, pentru a le curata mai usor de coaja.


Curatam ouale, le taiem rondele.


Cartofii se spala si se fierb in coaja pana patrunde furculita usor in ei.


Preincalzim cuptorul la 180 grade C.


Ungem o forma termorezistenta cu margarina, presaram pesmetul.


Cartofii fierti se curata de coaja si se taie felii.


Asezam feliile reci de cartofi, in tava tapetata cu margarina si pesmet, condimentam cu sare si piper, asezam un strat de rondele din ou fiert, apoi rupem cascavalul feliat bucatele, acoperim ouale.


Asezam celalalt strat de cartofi. Presaram din nou, sare si piper, batem oul ramas cu smantana lichida pentru gatit si turnam amestecul in tava peste cartofi.


Dam tava la cuptor pentru 20 minute. Dupa acest timp, scoatem tava din cuptor, radem cascavalul, il asezam in strat consistent peste cartofi, apoi lasam iar tava in cuptor, pana se formeaza acea crusta aurie delicioasa.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

25.04.2017, 21:08

Este un preparat foarte bun!

dantes 1

29.04.2017, 10:31

Buni!

Ancutsa 1

30.04.2017, 15:25

Preferatii mei!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Snitzel din varza proaspata cu branza