Cartofi frantuzesti, cu afumatura

de Ina in Mancaruri cu carne, 18 Mar 2012 | 9455 vizualizari

 

INGREDIENTE


  • 1,5 kg cartofi
  • 300 g kaizer afumat
  • 300 g branza telemea
  • 200 g cascaval
  • 200 ml smantana
  • 3 oua 
  • sare
  • piper
  • marar/ patrunjel
  • 80 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti, cu afumatura:

Curatam cartofii de coaja si-i fierbem ( nu foarte tare ), apoi ii feliem.


Ungem un vas de yena cu unt si asezam in straturi felii de cartof fiert, apoi felii de kaizer si branza telemea faramitata. Intre straturi condimentam cu piper si sare . ( Daca telemeaua si kaizerul sunt sarate, cartofi-si vor lua sare de la acestea, nefiind nevoie sa adaugam sare in mancare).


Repetam iar cu un strat de cartofi, altul de kaizer si branza, pana terminam ingredientele, astfel incat ultimul strat sa fie de cartofi.


Radem cascavalul si-l imprastiem peste ultimul strat de cartofi.


Batem 3 oua crude cu smantana si putina sare ( sau delikat ) si turnam totul in vas, avand grija sa acoperim intreaga suprafata. Ne jucam apoi la decorat, cu piper, marar/ patrunjel, sos de rosii si/ sau ce mai avem la indemana.


Dam la cuptor pentru cca 40-50 minute, la foc potrivit.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti, cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

georgiana24 1

21.01.2013, 22:40

arata foarte bine maine sigur am sa fac si eu....yam yam..... :*

COSTEO 1

22.04.2013, 23:43

Mama ce marfa arata tre sa fie o bunaciune!

babi5 1

24.06.2013, 16:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gulas de oaie