Cartofi gratinaţi cu sos blue cheese

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 11 Dec 2012 | 3943 vizualizari

 

Mie îmi place foarte mult brânza cu mucegai. De orice fel. De data asta am hotarât să o folosesc într-un sos. Am mai adăugat nişte cartofi fierţi şi nişte chimen, am dat la cuptor şi a rezultat ceva bun bun de tot.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • chimen măcinat
  • brânză cu mucegai albastru
  • 2 ouă
  • smântână pentru gătit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinaţi cu sos blue cheese:

Cartofii, de prefert să fie mai mici, se fierb în coajă.


Într-o crăticioară se pun smântână cam 250-300 ml şi brânză după gust. Se amestecă continuu la foc mic, până ce brânza s-a topit complet.


Cartofii fierţi se răcesc , apoi se curăţă şi se taie rondele.


Se pregătesc două vase termorezistente de câte o porţie în care se pun rondele de cartofi, se presară chimen măcinat, se toarnă deasupra câte un ou bătut şi sos de brânză. Se mai presară câteva cubuleţe de brânză deasupra şi se dau vasele la cuptor până capătă o culoare si o crustă aurie.


Se pot servi cu sos pregătit înainte sau cu salată la alegere.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinaţi cu sos blue cheese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

13.12.2012, 21:48

Desi nu pap cu blue...arata grozav de bun!

ANNA_46 1

13.12.2012, 22:26

Bun trebuie sa fie , tare bine arata, am sa incerc, branzica asta numai cu fenicul am papat

ANNA_46 1

13.12.2012, 22:27

Bineanteles luam si reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti