Cartofi gratinati cu verdeturi

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2011 | 29226 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200 ml smantana – pentru gatit
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • cateva fire patrunjel
  • 1 crenguta rozmarin
  • 2 frunze mici busuioc
  • 1 felie sunca taiata cubulete
  • 300 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • unt – pentru uns forma de copt
  • 1 praf nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu verdeturi:

Cartofii cu coaja ii spalam si ii fierbem timp de 10 minute, astfel incat sa nu fie fierti complet. Ii curatam de coaja apoi ii feliem pe rotund.
Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam feliile de cartofi pe fundul vasului. Le vom acoperi cu cascaval (3/4 din cantitate), asezonam cu sare si piper, apoi punem verdeturile tocate marunt.

Presaram sunca uniform peste cascaval. Punem iar un rand de cartofi, peste care asezam restul de cascaval.

Batem intr-un bol ouale cu nucsoara, smantana si laptele. Turnam amestecul peste cartofi. Acoperim cu o folie de staniol vasul. Coacem cartofii timp de 1 ora, acoperiti si, inca 10-15 minute, fara staniol, pentru a se rumeni.

Ii servim calzi, simpli sau cu smantana.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu verdeturi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti umpluti cu branza