Cartofi gratinati la cuptor

de Cris2711 in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2013 | 10320 vizualizari

 

Reteta m-a cucerit imediat,mie imi plac tare mult,se pot servi si cu galbiori.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 100 gr. radacina telina
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 300 ml smantana lichida
  • 500 ml de supa preparata din concentrat de legume Maggi (3 lingurite si 500 ml apa calduta)
  • Thymian
  • piper
  • 200 gr. branza Emmentaler rasa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati la cuptor:

Cuptorul se incalzeste la 200°.

Cartofii,telina,ceapa si usturoiul se curata,se taie rondele subtiri.

Intr-o oala se adauga smantana si supa  de legume cu Thymian si piper.

Se lasa sa fiarba la foc mic. A se supraveghea fierberea.

Cand fierbe se adauga cartofii,radacina de telina,ceapa si usturoiul si se lasa sa fiarba circa 15-20 de minute la foc mic.

Apoi se pune toata compozitia intr-o forma termorezistenta.

Se adauga si branza Emmentaler si se amesteca cu compozitia.

Se da la cuptor pentru 25-30 de minute.

Cand este gata ,se serveste cu salata sau cu preparate de carne,de exemplu:snitel,Cordon Bleu ,etc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate pregati si cu 300 gr de galbiori sau alte ciupercute.

2

Ideal alaturi de preparate de carne ,pentru pranz.

3

Ideal doar cu salate.

4

Eu am pus si cateva tije verzi de telina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (33)

Lia_ 1

01.09.2013, 22:02

buni si ce gradina frumoasa se vede acolo pe dupa farfurie

kukibella 1

02.09.2013, 19:13

PLACE

Cris2711 1

03.09.2013, 20:33

Lia,Kuki

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati