Cartofi gratinati la cuptor

de Cris2711 in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2013 | 7996 vizualizari

 

Reteta m-a cucerit imediat,mie imi plac tare mult,se pot servi si cu galbiori.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 100 gr. radacina telina
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 300 ml smantana lichida
  • 500 ml de supa preparata din concentrat de legume Maggi (3 lingurite si 500 ml apa calduta)
  • Thymian
  • piper
  • 200 gr. branza Emmentaler rasa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati la cuptor:

Cuptorul se incalzeste la 200°.


Cartofii,telina,ceapa si usturoiul se curata,se taie rondele subtiri.


Intr-o oala se adauga smantana si supa de legume cu Thymian si piper.


Se lasa sa fiarba la foc mic. A se supraveghea fierberea.


Cand fierbe se adauga cartofii,radacina de telina,ceapa si usturoiul si se lasa sa fiarba circa 15-20 de minute la foc mic.


Apoi se pune toata compozitia intr-o forma termorezistenta.


Se adauga si branza Emmentaler si se amesteca cu compozitia.


Se da la cuptor pentru 25-30 de minute.


Cand este gata ,se serveste cu salata sau cu preparate de carne,de exemplu:snitel,Cordon Bleu ,etc.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate pregati si cu 300 gr de galbiori sau alte ciupercute.

2

Ideal alaturi de preparate de carne ,pentru pranz.

3

Ideal doar cu salate.

4

Eu am pus si cateva tije verzi de telina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Lia_ 1

01.09.2013, 22:02

buni si ce gradina frumoasa se vede acolo pe dupa farfurie

kukibella 1

02.09.2013, 19:13

PLACE

Cris2711 1

03.09.2013, 20:33

Lia,Kuki

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati - Philips Multicooker