Cartofi in straturi

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2013 | 11410 vizualizari

 

Intr-o zi eram cam in pana de idei ce sa mai gatesc. Trebuia sa fie pe placul alor mei, sa poata lua si mama la pachet. Am tras o privire in frigider, am vazut niste branza, cascaval, oua si asa mi-a venit pe loc ideea ce sa fac. S-a mancat in doi timpi si trei miscari si cica am facut prea putin si e prea bun.

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi mari
  • 7 oua
  • 150 gr cas de oaie
  • 100 gr cascaval
  • 50 gr parmezan
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • piper
  • sare
  • 1 lingura unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in straturi:

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert cu un praf de sare.

Cand sunt patrunsi pe 3/4 ii luam de pe foc, ii scurgem de apa ramasa si ii lasam sa se racoreasca putin.

Punem la fiert 4 oua, le lasam pana devin tari, apoi le lasam sa se racoreasca si le decojim.

Casul de oaie il faramitam cu mana.

Cascavalul, parmezanul le dam pe razatoarea mica si le amestecam.

Ungem un vas yena cu 1 lingura de unt.

Cartofii ii taiem felii rotunde si asezam un strat in vas.

Punem putin din amestecul cascaval- parmezan, jumatate de cantitate din branza de oaie si ouale fierte feliate.


Iar presaram putin cascaval-parmezan, restul de branza de oaie si inca un rand de cartofi rondele.

Cele 3 oua ramase le batem spuma cu putin piper si patrunjelul verde tocat marunt.


Le turnam deasupra uniform apoi presaram tot cascavalul-parmezan.

Bagam vasul in cuptor, il aprindem si lasam preparatul pana prinde o crusta aurie deasupra.


Cand este gata lasam putin sa se racoresca apoi servim.

Se face repede nu? Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in straturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Rocsi 1

26.10.2013, 22:26

Adry.

Rocsi 1

26.10.2013, 22:26

Multumesc Miuta.

Rocsi 1

26.10.2013, 22:27

Ma bucur Teo .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti