Cartofi la cuptor

de botcrina in Mancaruri de post, 4 Dec 2013 | 13412 vizualizari

 

Este o reţetă foarte saţioasă şi gustoasă, se poate asezona şi cu o garnitură din carne.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg catofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 1 lingură delikat
  • 1 lingură boia
  • sare, piper, după gust
  • 4 linguri bulion
  • 2 linguri pulbere de curcumă
  • 1 lingură cimbru
  • 1 lingură rozmarin
  • 1 cană cu apă (100 ml)
  • 5-6 caţei de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor:

Curăţăm şi spălăm cartofii, apoi îi tăiem în patru.

De asemenea procedăm la fel şi cu morcovii şi ceapa, doar că pe acestea le tăiem cubuleţe.

Într-o cratiţă punem cartofii, uleiul, delikatul, sarea, piperul după gust, boiaua, cimbrul şi rozmarinul. Separat într-un bol alături de bulion încorporăm pulberea de curcumă. Pasta rezulltată o vom adăuga la cartofi.

Sotăm puţin tot acest amestec, apoi răsturnăm toate ingredientele într-o tavă, turnam pe marginea tăvii apa şi dăm la cuptor aproximativ 45 de minute la o temperatură de 180 de grade.

Zdrobim usturoiul şi adăugăm 2 linguri de apă, apoi când cartofi aproape sunt gata punem usturoiul şi mai dăm la cuptor aproximativ zece minute.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

dacă este nevoie mai putem adăuga apă

2

se servesc calzi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi in crusta de mustar