Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi

de merisor in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2016 | 4138 vizualizari

 

Prima data am vazut o astfel de reteta, acum cativa ani,  la Cristi Roman, aici pe bucataras.
Bine, reteta difera, dar ideea de a umple cartofii si a-i da la cuptor m-a incantat tare mult. 
Eu nu i-am copt pe sare asa cum a procedat el, cu toate ca ar fi fost mult mai buni asa, ci i-am fiert, apoi le-am scobit interiorul si i-am umplut.
Metoda mea e mai rapida, dar daca timpul va permite, mai bine ii coaceti, ca vor avea alt gust.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi albi, foarte mari
  • apa
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar(optional)
  • 100 g branza proaspata de vaci,
  • 150 g branza telemea
  • 100 g parmezan
  • 150 g branza pufoasa de la Delaco
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • busuioc
  • boia de ardei iute
  • nucsoara
  • rozmarin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi:

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa clocotita, in care adaugam o lingura sare si o lingura zahar.


Partea cu zaharul am preluat-o de la Vladut, bucatarul de la Neatza.


Cartofii vor fi usor, foarte usor, dulci.


Fierbem cartofii pana cand se patrund foarte bine, apoi scurgem apa si trecem cartofii prin jet de apa rece sa ii racorim putin, pentru a urgenta procesul tehnologic de preparare a lor.


Ii taiem pe jumatate, pe lungime, dar pe partea mai ingusta a lor, sa fie mai inalti.


Scobim interiorul cu o lingura, lasandu-le o margine de aproximativ 1 cm.


Amestecam miezul cartofilor cu branzeturile, mai putin cascavalul si o parte din parmezan, apoi adaugam cateva frunze de busuioc, rupte marunt, boia de ardei iute dupa gust, nucsoara, sare, mararul tocat marunt si doua oua, apoi omogenizam bine compozitia.


Eu am pus cate o lingurita de boia si una de nucsoara, dar gustati compozitia si puneti dupa gust.


In interiorul cartofilor presaram cate putin rozmarin.


Umplem cartofii cu compozitia de branza si ii asezam pe fiecare, pe cate o folie de aluminiu decupata in functie de marimea lor.


Strangem folia in jurul lor, asa incat sa formam niste barcute, asezam barcutele intr-o tava de aragaz si dam tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.


Spre final, presaram deasupra cartofilor, cascavalul ras amestecat cu putin parmezan si ii mai lasam la cuptor pana se gratineaza frumos.


Amestecul de branzeturi cu cartofi, ramas, l-am pus intr-o forma de ceramica unsa cu putin unt, am pus si doua oua deasupra lor, dar le-am facut cate un lacas cu o lingura, am adaugat si putin cascaval ras si am realizat o budinca pe care am copt-o pentru 15 minute, pana cand ouale s-au preparat.


Cascavalul l-am adaugat tot spre final, ca si la cartofi.


Cartofii se servesc fie ca garnitura la diverse fripturi, fie alaturi de legume proaspete.


 

TIPS-URI

1

In functie de consistenta branzeturilor, se poate adauga si putin unt sau smantana, pentru a iesi compozitia mai pufoasa.

2

Se pot adauga diferite tipuri de branzeturi, dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Corinuta 1

04.02.2016, 20:12

Cartofi Byron, tare buni sunt! Asa i-am facut si eu, fierti, nu copti pe sare,....mare diferenta nu cred ca e

Xandrinne 1

14.12.2016, 06:27

Panacris 1

22.01.2017, 18:08

Bună idee mi-ai dat ptr cină

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Garnitura cartofi Hasselback