Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2016 | 6377 vizualizari

 

Prima data am vazut o astfel de reteta, acum cativa ani,  la Cristi Roman, aici pe bucataras.
Bine, reteta difera, dar ideea de a umple cartofii si a-i da la cuptor m-a incantat tare mult. 
Eu nu i-am copt pe sare asa cum a procedat el, cu toate ca ar fi fost mult mai buni asa, ci i-am fiert, apoi le-am scobit interiorul si i-am umplut.
Metoda mea e mai rapida, dar daca timpul va permite, mai bine ii coaceti, ca vor avea alt gust.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi albi, foarte mari
  • apa
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar(optional)
  • 100 g branza proaspata de vaci,
  • 150 g branza telemea
  • 100 g parmezan
  • 150 g branza pufoasa de la Delaco
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • busuioc
  • boia de ardei iute
  • nucsoara
  • rozmarin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi:

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa clocotita, in care adaugam o lingura sare si o lingura zahar.


Partea cu zaharul am preluat-o de la Vladut, bucatarul de la Neatza.


Cartofii vor fi usor, foarte usor, dulci.


Fierbem cartofii pana cand se patrund foarte bine, apoi scurgem apa si trecem cartofii prin jet de apa rece sa ii racorim putin, pentru a urgenta procesul tehnologic de preparare a lor.


Ii taiem pe jumatate, pe lungime, dar pe partea mai ingusta a lor, sa fie mai inalti.


Scobim interiorul cu o lingura, lasandu-le o margine de aproximativ 1 cm.


Amestecam miezul cartofilor cu branzeturile, mai putin cascavalul si o parte din parmezan, apoi adaugam cateva frunze de busuioc, rupte marunt, boia de ardei iute dupa gust, nucsoara, sare, mararul tocat marunt si doua oua, apoi omogenizam bine compozitia.


Eu am pus cate o lingurita de boia si una de nucsoara, dar gustati compozitia si puneti dupa gust.


In interiorul cartofilor presaram cate putin rozmarin.


Umplem cartofii cu compozitia de branza si ii asezam pe fiecare, pe cate o folie de aluminiu decupata in functie de marimea lor.


Strangem folia in jurul lor, asa incat sa formam niste barcute, asezam barcutele intr-o tava de aragaz si dam tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.


Spre final, presaram deasupra cartofilor, cascavalul ras amestecat cu putin parmezan si ii mai lasam la cuptor pana se gratineaza frumos.


Amestecul de branzeturi cu cartofi, ramas, l-am pus intr-o forma de ceramica unsa cu putin unt, am pus si doua oua deasupra lor, dar le-am facut cate un lacas cu o lingura, am adaugat si putin cascaval ras si am realizat o budinca pe care am copt-o pentru 15 minute, pana cand ouale s-au preparat.


Cascavalul l-am adaugat tot spre final, ca si la cartofi.


Cartofii se servesc fie ca garnitura la diverse fripturi, fie alaturi de legume proaspete.


TIPS-URI

1

In functie de consistenta branzeturilor, se poate adauga si putin unt sau smantana, pentru a iesi compozitia mai pufoasa.

2

Se pot adauga diferite tipuri de branzeturi, dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Corinuta 1

04.02.2016, 20:12

Cartofi Byron, tare buni sunt! Asa i-am facut si eu, fierti, nu copti pe sare,....mare diferenta nu cred ca e

Xandrinne 1

14.12.2016, 06:27

Panacris 1

22.01.2017, 18:08

Bună idee mi-ai dat ptr cină

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

ieri la 21:54

Prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

ieri la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

ieri la 12:42

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu unt si rozmarin