Cartofi noi, copti si picanti

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 2 Iul 2020 | 2104 vizualizari

 

  Cartofii acesti au iesit senzationali. Pot fi folositi ca garnitura sau ca atare cu o salata mare alaturi. Mi-am urmat propriile sfaturi si am pus cate putin rozmarin si doar o foaie de dafin. Ultima data cand preparasem cartofi cu rozmarin gustul prea puternic .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cartofi noi
  • 100 ml ulei masline
  • 1 lingura usturoi granulat
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 foaie dafin verde
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • piper negru macinat
  • sare roz de Himalaya
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi, copti si picanti:

  1. Cartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor .
  2. Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il folosesc doar in acest scop]. Uneori ma ajut si de o razatore mica pentru branzeturi .
  3. Taiati cartofii in felii mari de-a lungul .
  4. Tocati marunt rozmarinul , patrunjelul si foaia de dafin
  5. Amestecati cartofii cu ulei si restul  ingredientelor pregatite .
  6. Tava  cu cartofi se acopera cu  folie de aluminiu si se da la cuptor timp de o ora . Eu am marit temperatura la 250 grade Celsius .
  7. In ultimele 10 minute am indepartat folia ca sa se rumeneasca cartofii .
  8. La servire adugati patrunjel verde tocat pentru prospetime .
  9.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Cartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor .

2

Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il folosesc doar in acest scop]. Uneori ma ajut si de o razatore mica pentru branzeturi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi, copti si picanti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la cuptor