Cartofi picanti

de radu_popovici in Mancaruri de post, 17 Apr 2011 | 1598 vizualizari

 

Iata o reteta simpla si rapida, in care cartofii crocanti si rumeniti se servesc intr-un sos de rosii aromat si picant. Folositi sos Worcestershire original, pe eticheta caruie sunt trecute numele inventatorilor sai: Lea & Perrins.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi curatati de coaja si taiati cubulete 
  • ulei de orez Scotti, pentru prajit 
  • 2 lingurite de cimbru uscat 
  • 1 ceapa mica, tocata 
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt 
  • 1 cutie cu rosii, circa 400 g 
  • 2 lingurite de sos Worcestershire
  • 1 lingurita de otet alb
  • 1-2 lingurite de pasta de ardei iute
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi picanti:

Cartofii se pastreaza in apa rece, ca sa nu se brumeze.


Se incinge putin ulei intr-o tigaie. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute.


Se toarna rosiile, cu suc cu tot, intr-un blender. Se proceseaza pana se obtine o pasta. Se toarna mixtura peste ceapa, in tigaie. Se adauga cimbru si se gateste mixtura la foc mic, amestecand frecvent pana ce se reduce si se ingroasa.


Intre timp se incinge ulei intr-un strat de 4-5 cm. Se scurg de apa cubuletele de cartofi, se usuca pe prosoape de hartie cat mai bine, si se prajesc in ulei, in transe daca este nevoie, pana se rumenesc. Se scurg din nou pe prosoape de hartie.


Se adauga la sosul de rosii putin sos Worcestershire si pasta de ardei iute. Se adauga cartofii si se amesteca, pana se “imbraca” bine in sos. Se servesc fierbinti imediat, inainte ca sosul sa ii inmoaie.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi picanti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Lau 1

18.04.2011, 10:19

Mihaela11_jo 1

18.04.2011, 15:30

Foarte aromati

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf cu masline si fara carne