Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa si boia

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 15 Mai 2019 | 741 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
 O mancarica de cartofi ce o mancam din copilarie. Acum primavara este cu atat mai gustoasa pentru ca se prepara cu ceapa si patrunjel verde. Cartofii rantaliti sunt numai buni de servit intr-o zi de post. Buni sunt si ca garnitura langa o bucatica de orice carne.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 3 cepe verzi
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 200 ml ulei
  • 1 lingura boia ardei ungureasca
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa si boia:


  1. Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare.

  2. Dupa fierbere cartofii se curatesc si se taie felii.

  3. Intre timp se spala ceapa si patrunjelul.

  4. Tocati marunt ceapa verde si patrunjelul.

  5. Intr-un wok incapator se soteaza usor ceapa si jumatate din patrunjel.

  6. Adugati boia si amestecati. Imediat se pun cartofii si se amesteca.

  7. Aveti grija boiaua prea prajita devine amaruie. Ea doar pusa in ulei fierbinte si amestecat ca sa-si imprumute culoare frumoasa.

  8. Cartofii mai pot fi zdrobiti usor.

  9. Sunt gospodine care aproape ii transforma intr-un pireu. Mie imi place sa pastrez putina textura si aspect de mancare rustica -taraneasca.

  10. Se condimenteaza cu piper.

  11. La servire decorati cu restul de patrunjel verde tocat.

  12. Serviti alaturat muraturile preferate sau salata preferata.

 

TIPS-URI

1

Cartofii rantaliti sunt numai buni de servit intr-o zi de post. Buni sunt si ca garnitura langa o bucatica de orice carne .

2

Aveti grija boiaua prea prajita devine amaruie . Ea doar pusa in ulei fierbinte si amestecat ca sa-si imprumute culoare frumoasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa si boia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

16.05.2019, 14:40

Dantes

mihaelar63 1

16.05.2019, 14:41

Cleme , stii tu ce-i bun !!! Daca caut bine in foldere , gasesc si varza aceia din 2010 )

Rocsi 1

16.05.2019, 19:11

Ce buni sunt cu niste muraturi sau chiar si cu o bucatica de carne langa ei!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta, servita cu mamaliga
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficatei de pui cu dovlecei in sos de rosii

de Lau 9

ieri la 17:53

Budinca de broccoli, cu brânzeturi

de RODIMUR 5

ieri la 17:50

Sirop de trandafiri

de Lau 9

ieri la 17:25

Mere la borcan pentru iarna, fara zahar

de Adi 4

ieri la 11:01

Biscuiti frantuzesti din albusuri „Langues de chat”

pe 16.11 la 23:32

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu sos de ceapa