Cartofi si ficat de pui la cuptor, cu diverse sosuri

de merisor in Ficat, 6 Oct 2014 | 3383 vizualizari

 

Era prea lung titlul sa adaug si sosurile, asa ca am scris diverse, dar de fapt am preparat doua.
Fiecare a servit cu sosul care i-a placut cel mai mult, eu le-am combinat.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cartofi
  • 1 kg ficat de pui
  • 200 ml ulei
  • sare dupa gust
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • boia de ardei dulce
  • 4 foi de dafin
  • 2 l apa
  • Sosul nr 1 (ceapa caramelizata)
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri otet balsamic
  • Condimente: oregano, cimbru, busuioc
  • Sosul nr. 2:
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • piper
  • sare
  • 100 gr sos de rosii cu ardei copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi si ficat de pui la cuptor, cu diverse sosuri:

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere si putina sare.


Spalam ficatul si il punem si pe acesta la fiert in apa cat sa-l acopere si putina sare.


Nu le lasam sa fiarba prea mult, decat maxim 5 minute dupa ce au atins punctul de fierbere, apoi le strecuram.


Ficatul il clatim cu apa calduta, cartofii nu e nevoie sa fie clatiti, doar li s-a inlaturat spuma cand au inceput sa fiarba.


Intr-o tava incapatoare punem uleiul si asezam aleatoriu cartofii, ficatul si foile de dafin, apoi presaram deasupra lor oregano, busuioc, boia de ardei dulce si putina sare.


Dam tava la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade.


Pe parcurs, mai intoarcem cartofii si ficatul cu o spatula, sa nu se usuce prea tare deasupra.


Pentru sosul de ceapa caramelizata, tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul incins pana devine translucida.


Adaugam apoi zaharul si amestecam bine sa se topeasca uniform, dupa care stingem cu otetul balsamic, adaugam condimentele(cate o ciupitura din fiecare, sau un varf de cutit).


Nu lasam ingredientele prea mult pe foc, doar 3-4 minute, dupa care stingem focul si trecem sosul intr-un bol, asteptand prepararea ingredientelor de la cuptor.


Pentru sosul de usturoi, se curata usturoiul si se preseasa, sau se piseaza bine cu putina sare, apoi se freaca cu ulei ca la mujdei.


Se adauga piper macinat si sosul de rosii cu ardei copt.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cartofii si ficatul se pot orna si cu patrunjel tocat.

2

Daca nu aveti sos de rosii si ardei copt se poate inlocui cu 1 ardei kapia + 1 gogosar si 2 rosii, trecute impreuna prin robot si asezonate cu condimente dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si ficat de pui la cuptor, cu diverse sosuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Ligia Bxl 1

09.10.2014, 09:55

super arata

Giana 1

23.10.2014, 08:56

Delicios

gaby_gabytza 1

29.03.2015, 22:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
ficatei de pui cu ceapa