Cartofi taranesti

de Rocsi in Mancaruri de legume, 14 Sep 2017 | 9579 vizualizari

 

Cand ajungeti acasa si nu aveti nimic pregatit de mancare, daca aveti cartofi, ceapa si putin bacon in frigider, imediat pregatiti aceasta reteta. Cartofii taranesti poti fi consumati ca atare sau ca si garnitura. Cu muraturi, cu o salata, merg de minune!

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ceapa potrivita
  • 150 gr bacon
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3 crengute patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi.
Ii puneti la fiert in apa cu putina sare.
Din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 20 de minute pe foc.
Ceapa curatata, o tocati marunt.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa si o inabusiti 3-4 minute la foc potrivit. Eu am adaugat si 3-4 linguri de apa ca sa nu se rumeneasca.
Baconul il taiati cubulete mici, il adaugati dupa ce, ceapa a stat la inabusit.
Amestecati bine, mai lasati pe foc cam 2 minute, apoi trageti tigaia deoparte.

Cartofii fierti ii scurgeti de apa.
Puneti hartie de copt intr-o tava.
Dati drumul cartofilor in tava, apoi adaugati baconul cu ceapa.
Presarati sare, piper, boia dulce si amestecati totul.

Dati tava in cuptorul incins, la 200 de grade C, pentru 15-20 de minute, cat sa se rumeneasca usor baconul.

Cand sunt gata, ii scoateti din cuptor, presarati patrunjel verde tocat deasupra si serviti.
Simplu, nu?
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sufle de legume"Arlechino"