Cartofi taranesti la tigaie

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 16 Mai 2018 | 431 vizualizari

 

În urmă cu câteva zile am văzut rețeta video de cartofi țărănești a Oanei și m-am gândit că e o idee excelentă, ușor și rapid de pus în practică. A ieșit o mâncare foarte gustoasă și bună, care nu a rămas doar o garnitură, așa cum era inițial, ci alături de niște pepeni murați a devenit un fel principal sățios și complet.
Mulțumesc frumos, Oana, pentru idee!

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi roz medii
  • 200 grame de kaiser
  • 4 cepe verzi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti la tigaie:

Cartofii se spală, se fierb în coajă, se curăță și se taie cubulețe, după care se rumenesc frumos în tigaie, în ulei suficient. Când s-au rumenit frumos, se transferă cu o paletă în alt vas, bine scurși de ulei și se lasă în așteptare.


Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc ușor în uleiul în care s-au rumenit cartofii.


Kaiserul se taie felii subțiri și înguste, după care se pune în tigaie, peste ceapă, ca să se înmoaie și el puțin.


Ardeii grași se spală, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se călesc în tigaie, odată cu celelalte legume.


Se aleg. se spală și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.


Când legumele s-au înmuiat în tigaie, se adaugă și cartofii rumeniți, se condimentează cu sare și piper, se amestecă ușor, se presară frunzele tocate de pătrunjel, după care se poate servi deja, ca garnitură, sau chiar ca fel principal, cu murături asortate.

 

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roz, care fierb bine și nu se terciuiesc.

2

Înainte de a căli ceapa și ardeii grași, rumeniți frumos cartofii fierți și tăiați cubulețe, în ulei suficient și la foc mic.

3

Nu prăjiți prea tare cepele, ca să nu se ardă și să devină amare, ci înmuiați-le doar puțin, până devin transparente și cu gust dulce.

4

Amestecați ușor în tigaie toate ingredientele, ca să-și păstreze forma și să nu se terciuiască.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

RODIMUR 1

16.05.2018, 20:07

Mă bucur mult, Madi, că-ți plac...!

oanapl 1

19.05.2018, 23:05

Ce buni sunt!

RODIMUR 1

19.05.2018, 23:46

Da, Oana, sunt tare gustoși, sățioși și ușor de preparat! Mulțumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi