Cartofi umpluti cu kofta fierti in sos de rosii

de aziz in Vita, 5 Apr 2011 | 3471 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt kofta:
  • 500 gr carne tocata de vita
  • 2 fire ceapa verde
  • patrunjel verde tocat
  • un catel usturoi
  • sare piper
  • o jum lingura supa instant
  • o jumatate lingura scortisoara macinata
  • un vf de lingurita de paprika iute
  • 5 cartofi
  • pt sos:
  • o ceapa mica
  • pasta de tomate cam 2 linguri
  • un catel usturoi
  • un bat de telina
  • sare piper si un praf camoun(chimion)
  • pt imbracat cartofii
  • 2 oua
  • o lingura de faina
  • si inca alte 3 linguri pt tavalit cartofii
  • sare piper
  • 2 pahare de ulei pt prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu kofta fierti in sos de rosii:

preparam kofta amestecind carnea cu ceapa taiata marunt usturoi patrunjel tocat si condimentele. Facem o biluta din carne pe care o infasuram in folie si o dam la frigider cam 30 minute cit sa se intrepatrunda aromele.


Cartofii se curata si se pun la fiert intregi exact 10 minute, nu trebuie sa fiarba ci doar sa se inmoaie. Ii scoatem, ii lasam la racit, apoi ii taiem ca in imagine si ii umplem cu carnea de la frigider. O sa va mai ramana carne din care facem bilute .


Acum ouale le batem cu o lingura de faina si sare, piper. Tavalim cartofii prin faina si apoi ii bagam in ou si ii prajim intr-o tigaie cu ulei incins. Se prajesc cit sa se faca oul auriu, nu sa se arda si ii scoatem pe hirtie absorbanta ; Bilutele de carne ramase se prajesc si ele in ulei la fel, doar sa fie aurii.


Taiem ceapa pestisori si punem intr-o tigaie mai inalta peste care adaugam pasta de tomate cu 2 cani de apa fierbinte, ceva usturoi un bat de telina taiat cubulete si un praf de camoun. Cind incepe sa fiarba sosul adaugam cartofii si bilutele din carne, dam focul la mic, punem capacul si lasam la fiert pina putem baga o scobitoare foarte usor in cartof si desigur sosul e destul de scazut.

 

TIPS-URI

1

daca doriti puteti adauga un ou in carnea pt kofta desi nu este necesar

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu kofta fierti in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

aziz 1

09.04.2011, 17:04

mvmih scortisoara da un gust deosebit carnii tocate

aziz 1

09.04.2011, 17:05

corina33 pup

aziz 1

09.04.2011, 17:06

criss da fuguta in bucatarie si zi ce ti-a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Snitel de vitel in crusta si cartofi cu smantana