Cartofi zdrobiți cu spanac

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 30 Ian 2013 | 2800 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi,
  • 450 g spanac,
  • 3+1 linguri ulei de măsline,
  • 1/2 linguriță boabe de muștar,
  • 1 linguriță chimen măcinat,
  • 1/4 linguriță boia iute,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras,
  • zeama de la 1/2 lămâie,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi zdrobiți cu spanac:

Cartofii se pun la fiert în coajă. Se fierb 15 minute de când începe apa să clocotească. Când sunt gata, se scurg, se clătesc cu apă rece și se curăță de coajă. Se taie în bucăți potrivite. Încingem uleiul de măsline într-o tigaie care nu lipește și adăugăm cartofii pe care-i călim pentru 15-20 minute sau până se rumenesc bine pe toate părțile, amestecând din când în când.


Într-un castron amestecăm toate condimentele (boabe de muștar zdrobite, chimen, boia, usturoiul pisat, ghimbirul ras). Adăugăm 4-5 lingurițe de apă și amestecăm bine. Când cartofii sunt gata se scot pe un platou. Adăugăm în tigaie 1 lingură ulei de măsline și condimentele amestecate. După 2-3 minute adăugăm spanacul (decongelat - în cazul în care folosiți spanac congelat) și amestecăm bine. Stropim cu zeamă de lămâie și condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. După 2-3 minute readucem cartofii în tigaie și amestecăm bine.


Servim imediat ca atare în zilele de post, ca și garnitură la friptura preferată sau stropiți cu smântână pentru cei care nu adoră carnea :)


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi zdrobiți cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

31.01.2013, 09:05

AnyCostescu 1

31.01.2013, 11:57

arata apetisant

laura_n 1

31.01.2013, 15:50

ceeee bineeee arata !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta