Caș de oaie marinat în stil mediteranean

de Rita Ilies in Conserve, 31 Mar 2015 | 6117 vizualizari

 

Prea multe detalii nu cunosc despre acest preparat, știu doar că este o rețetă grecească și că este foarte sănătoasă. Altminteri, mâncarea mediteraneană este recunoscută ca fiind cea mai sănătoasă din Europa. :)

Acum să vă spun despre rețetă:

Așa cum se-ntâmplă de obicei, Dăniloiu îmi aduce o grămadă de bunătăți când se întoarce din Șomcuta, iar de data asta mi-a venit cu o bucată zdravănă de caș de oaie cu care nu știam ce să fac, să-l conserv mai bine. :)) Am întrebat în stânga-dreapta, mi-am făcut stocul ingredientelor, și-am hotărât: marinez cașul.

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 500 g caș de oaie ( sau orice altă brânză care nu se sfarmă )
  • 3 ardei iuți mici
  • 9 frunze de mentă proaspătă
  • 9 frunze de busuioc proaspăt
  • piper roșu măcinat
  • 3-4 căței de usturoi ( preferabil usturoi românesc )
  • aproximativ 600 ml ulei de măsline ( neapărat extra virgin )
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caș de oaie marinat în stil mediteranean:

Am pregătit 3 borcane, am tăiat cașul și usturoiul curățat în cuburi potrivite, apoi am spălat și am uscat frunzele de mentă și busuioc. 

Rând pe rând am așezat toate ingredientele în borcane, apoi le-am acoperit cu uleiul de măsline. 

După ce am închis borcanele, le-am pus la frigider unde le voi păstra preț de 24 de ore; apoi, le mut pe raftul din cămară și aștept prima ocazie pentru a pregăti o savuroasă salată cu brânză marinată. :)

Această brânză poate fi folosită cu succes și pentru pregătirea rapidă a unor bruschete atunci când avem musafiri. O putem folosi și la paste sau așa cum am mai spus, la salate. Din uleiul de măsline rămas, putem obține o vinegretă excelentă dacă-l amestecăm bine cu zeamă de lămâie și un strop de sare de Himalaya.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caș de oaie marinat în stil mediteranean" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimente