Castraveti a la Nico

de nico15 in Muraturi, 20 Feb 2011 | 2761 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg castraveti
  • ceapa
  • otet
  • sare
  • zahar
  • mustar boabe
  • floare de marar uscat  
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti a la Nico:

Se spala castravetii cu apa rece,



se iau borcane si in fiecare se aseaza dupa cum urmeaza:

4 rondele de ceapa



se aranjeaza in picioare castravetii iar peste ei se adauga:



- 1 ceasca de otet nediluat de 9°, de Topoloveni(100 ml)



- 1 lingurita de sare



- 1 lingurita de zahar



- 1 lingurita mustar boabe



dupa care se umplu cu apa se mai adauga o floare de marar uscat in varful borcanului.



Dupa aceasta se leaga borcanele si se vor fierbe la bain-marie, la foc mic aproximativ 50 de minute, in total am trecut aproximativ 120 de minute deoarece se fierb de doua ori, este bine sa incercati inainte.



Se ia de pe foc, se acopera bine pentru a se pastra cald iar a doua zi se repeta operatiunea si se mai dau inca o data la fiert.



Dupa ce sunt gata, se aseaza la un loc mai intunecos.


Din cantitatea de 3 kg de castraveti mi-au iesit 4 borcane de 750 g, 2 borcane de 300 g si 1 borcan de 1kg.



Enjoy si Pofta Buna





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Lau 1

20.02.2011, 15:17

LUK 1

20.02.2011, 15:21

minunati!

adasev12 1

20.02.2011, 15:21

imi place reteta, am salvat-o sa incerc si eu...dar am o intrebare: in loc de otet de Topoloveni, merge si altceva??? ,nu de alta, dar eu sunt in Italia, si aici nu este ....deci orice otet ar merge, de 9 grade, da?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati