Castraveti in otet

de adry88 in Conserve, 15 Noi 2013 | 1352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg castraveti
  • 5 linguri sare
  • apa cat sa acopere castraveti
  • sare
  • zahar
  • 250 ml otet
  • piper boabe
  • mustar boabe
  • foi de dafin
  • telina
  • marar uscat
  • morcov
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

Fierbem apa cu cele 5 linguri de sare,o lasam sa se raceasca dupa care o adaugam peste castravetii spalati(eu am pus intr-un lighean)

Acoperim lighenul si lasam pana a 2 zi (daca am pus la ora 8 apa peste castraveti pana la ora 8 a doua zi nu umblam la ei)

Spalam castraveti in saramura (acceasi apa in care au stat)

Asezam in borcane (butoi) in care am adaugat usturoi,telina si marar,felii de morcov.

Intre timp fierbem apa(cat sa acopere castraveti,cca 5-8 kg de apa) intr-o cratita,adaugand 1ingurita de sare si zahar la 1 kg de apa

Cand s-a racit apa adaugam otetul si turnam peste castraveti .

Adaugam boabe de piper,marar deasupra si sigilam borcanele,

Punem borcanele intr-o oala cu apa cat sa acopere borcanele si fierbem cca 15 min,

Scoatem borcanele le invelim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a 2 zi,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Castraveti in otet-0
Castraveti in otet-1

COMENTARII (13)

Rocsi

Rocsi 1

15.11.2013, 20:05

Buni

adry88

adry88 1

15.11.2013, 21:16

multumesc pentru aprecieri

Valclaudia

Valclaudia 1

17.11.2013, 09:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03