Castraveti in otet / Pickles

de Catalina L in Muraturi, 5 Aug 2021 | 2519 vizualizari

 

Reteta facuta anul trecuit, testata si aprobata.
Am urmarit reteta lui Ina, am eliminat numai zaharul si am pus condimentele pe care le aveam.
vezi si aici: https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/castraveti-in-otet-pickles.html

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg de castraveti proaspeti
  • 1 litru otet alb 6°C
  • 2,5 litri apa
  • 1 lingura cu sare groasa pentru fiecare litru de lichid
  • boabe de piper de Sichuan (mustar daca aveti)
  • rondele de ceapa -2 cepe
  • foi de dafin
  • 6 catei de usturoi
  • frunze de busuioc (optional )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet / Pickles:

Spalam borcanele si le uscam in cuptorul cu microunde.
Spalam castravetii in apa rece si indepartam capetele.
Intr-o oala mare punem la fiert  otetul si apa impreuna cu sarea, o lingura cu boabe de piper si 6-8 foi de dafin.
Cand lichidul a dat in clocot scufundam castravetii in acesta si-i lasam 2-3 minute pana-si schimba usor culoarea.

Punem in fiecare borcan  2-3 rondele de ceapa , 1 foiae de busuioc si usturoi taiat .

Scoatem castravetii din oala si ii asezam in borcane astfel incat sa incapa cat mai multi.

Cei mici i-am pus intregi. Cei mari i-am taiat si i-am pus bucati - pickles . Turnam lichidul fierbinte acoperind in totalitate castravetii. Inchidem bine borcanele si le intoarcem cu capacul in jos. Le las o noapte si le-ntorc a 2a zi. Le puteti acoperi cu  prosoape groase.

Depozitam apoi borcanele in camara sau beci. Castravetii se pastreaza foarte bine peste iarna , se mentin crocanti si sunt foarte gustosi. Mi-a ramas saramura cam pentru 1 kg de castraveti. Am facut gogonele in otet- 3 borcane de 800 gr. Pastrati borcanul la rece dupa deschidere.
Foarte buni !

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet / Pickles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

RODIMUR 1

06.08.2021, 09:47

Merită făcute câteva borcane, mai ales pentru cei care nu prea tolerează saramura...

Rahela Velicu 1

06.08.2021, 12:24

Panacris 1

07.08.2021, 11:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate