Castraveti in otet (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 26 Oct 2011 | 4018 vizualizari

 

Reteta asta am combinat-o eu acum cca 10 ani din multe multe retete de castraveti bulgaresti. De atunci asa in pun. Sunt foarte buni si tin 2 ani fara probleme (am verificat) fara sa se acreasca mai mult sau sa se inmoaie. Imi pare rau de poze am avut aparatul defect si am facut dupa 2 saptamani poze cu cateva borcane. Si la gogosari la fel. Asta este.....

 

INGREDIENTE

  • 10 kg castraveti cat nai mici si subtiri
  • 5 radacini hrean (diametrul cca 2 cm)
  • marar uscat
  • ceapa
  • OTETUL
  • 1 L otet din vin de 9%
  • 5 L apa
  • 1 lingura sare la litrul de compozitie
  • 5 linguri zahar la litrul de compozitie
  • 5-7 boabe piper la litrul de compozitie
  • 1 foaie dafin la litrul de compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litrul de compozitie
  • Se adauga 6-7 bete de marar uscat pentru toata cantitatea
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet (reteta Motan):

Din aceasta cantitate rezulta 24-26 borcane de 800ml.


Castravetii se spala.


Ceapa se curata si se taie felii de 5-6 milimetri.


Hreanul se curata si se taie la lungime de cca 4 cm si in sferturi.


Borcanele (de 800ml) se spala si se sterilizeaza in cuptor si se lasa la racit.


In fiecare borcan se pune 1-2 flori de marar uscat, un varf de lingurita boabe de mustar, 3-4 sferturi de hrean si o felie de ceapa.


Se pun castravetii in borcan cat mai indesati.


Se pune deasupra marar bete in crucis, o felie de ceapa si 3-4 sferturi de hrean.


Se face amestecul de otet si se da in clocot 2-3 minute.


Se pun borcanele pe cutite si se invelesc in prosop udat cu apa rece (pentru a nu se sparge) si se toarna in ele amestecul asa clocotit.


Se agita sa iasa aerul, se completeaza din nou cu otet si se pun capacele.


Se pun la fiert intr-o cratita invelite in ziare cu apa pana sub capace si se fierb 15 minute din momentul cand capacele sunt fierbinti.


Se scot din apa, se invelesc in patura si se lasa sa se raceasca 1-2 zile.


Cand sunt reci se pun in camara (nu este obligatoriu in beci) si sunt bune de consunat dupa 3 saptamani.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

27.10.2011, 08:47

Multumesc

MIUTA 1

28.10.2011, 16:38

MotanLaOale 1

28.10.2011, 19:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet