Castraveti murati

de babi5 in Muraturi, 25 Iun 2013 | 5415 vizualizari

 

A dat un picut de ploaie si a inceput sa se faca castravetii in gradina .. Am gasit citiva destulde mari si ca sa nu-i aruncam ,iam taiat felii si ia-m pus la borcan .

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg castraveti .
  • 200 ml otet,
  • boabe mustar,boabe piper,
  • marar,
  • 2 catei de usturoi
  • sare (1 lingura rasa)
  • 1/2 aspirina
  • 1 crenguta de visin
  • 2 morcovi potriviti ca marime
  • 2-3 foi de dafin.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati:

Am spalat bine borcanul, apoi am spalat castravetii, i-am taiat felii mai groase pe lungime, am curatat si spalat morcovii, i-am taiat rondele, am curatat usturoiul, am spalat mararul si crenguta de visin.

Apoi am trecut la aranjat in borcan castravetii si morcovul. Intr-o oala am pus cca 1 l apa, am pus sarea, boabele de mustar, boabele de piper, aspirina, otetul si foile de dafin. Am dat un clocot si am turnat fierbinte peste castraveti. In gura borcanului am asezat crenguta de visin si marar si am mai pus cam de un deget otet. Am sigilat bine si gata pentru Iarna.

 

TIPS-URI

1

Crenguta de visin ii tine tari si nu-i lasa sa mucegaiasca

2

De obicei pun si radacina de hrean dar acum nu am avut ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Castraveti murati-0
Castraveti murati-1
Castraveti murati-2

COMENTARII (25)

Rocsi

Rocsi 1

25.06.2013, 22:39

Nu i-am pus niciodata taiati felii dar tare buni sunt

babi5

babi5 1

26.06.2013, 08:53

Multumesc Meriasor

babi5

babi5 1

26.06.2013, 08:54

Rocsi sunt mai buni felii cei mari daca ii pui intregi tin zeama in ei ..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03