Castraveti murati in saramura

de vasimur in Muraturi, 20 Sep 2017 | 2245 vizualizari

 

Mă ocup de murături de ani de zile și am constatat că este mai convenabil să punem castraveții la murat în borcane mai mici, deoarece se păstrează mai bine și nu se înmoaie. Noi preferăm castraveții murați în saramură, celor în oțet.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 26 porții (borcane de 700 ml).

 

INGREDIENTE

  • 8 kg castraveți
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 țelină cu frunze
  • 1-2 legături de hrean
  • 1-2 căpățâni de usturoi
  • 1 legătură de mărar uscat
  • 1 legătură de cimbru uscat
  • 13 ardei iuți
  • 10 linguri de sare mare, neiodată
  • 10 l de apă
  • boabe de piper (facultativ)
Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in saramura:

Se spală castraveții și ardeiul iute și se pun la scurs.


Între timp, se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, morcovul, țelina și hreanul se taie fîșii pentru ca să se poată strecura printre castraveții pe care i-am pus deja în borcane.


Deasupra se pun frunze de țelină, mărar și cimbru.


Pentru saramură se pune o lingură rasă de sare mare neiodată, specială pentru murături, la 1 l de apă. Într-o oală am pus 10 l de apă la fiert și am adăugat sarea ca să se dizolve. Se pune saramura fierbinte peste castraveti și se lasă să se răcească până a doua zi.


Se completează cu saramură, dacă este cazul, se pun capacele și se dau borcanele la cămară.

TIPS-URI

1

Alegeți castraveții de mărime potrivită pentru borcanele de 700 ml.

2

Folosiți doar sare neiodată, pentru că în caz contrar, castraveții se pot înmuia.

3

Puneți capacele la borcane numai după ce s-au răcit și ați completat cu saramură, dacă este nevoie.

4

Păstrați borcanele la cămară, la loc răcoros, până în momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

kytz 1

22.09.2017, 17:41

Tot în saramură îi preferăm și noi ! Dar nu am pus niciodată în borcane mici! Bravo!

vasimur 1

22.09.2017, 21:03

Mulțumesc, Kytz

mihaelar63 1

01.10.2017, 21:14

DE acord cu tine Asa preferam si noi castravetii , in saramura Si tot in borcane pentru o singura deschidere pentru cosdumare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat foietaj de casă

de Ancutsa 6

ieri la 22:36

Budinca de chia cu iaurt

ieri la 22:08

Prajitura cu mere

ieri la 21:54

Vita cu sos de soia si legume

ieri la 21:35

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati in saramura (reteta Motan)