Castraveti murati la soare

de burdulea56 in Muraturi, 6 Aug 2010 | 15864 vizualizari

 

Toata vara murez castraveti la soare, sunt foarte gustosi, daca nu fac salata de cruditati aceasta muratura ma salveaza.

 

INGREDIENTE

  • castraveti,
  • cimbru,
  • marar,
  • ardei iute,
  • usturoi.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati la soare:

Castravetii spalati, se aseaza in borcane, dasupra se adauga cimbru, marar, ardei iute taiat. Umplem borcanul cu apa rece, golim apa intro oala, cantarim cantitatea de apa si stabilim raportul apa/sare. La fiecare litru de apa se adauga 50 g sare neiodata. Amestecam bine in apa pana se dizolva sarea, se toarna apa peste castraveti in borca. In fiecare seara, se intoarce moarea: golim apa de pe castraveti intro oala, apoi o turnam inapoi in borcan.


Dupa 3 zile, gustam castravetii, daca s-au acrit dupa placul dumneavoastra ( in cazul in care considerati ca mai trebuie lasati la soare, prelungiti procesul cu o zi), ii scoateti din borcan ii puneti intrun vas de plastic, ii acoperiti cu folie su ii pastrati la frigider pana ii consumati. Se pot pastra la frigider cam 1-2 saptamani.

 

TIPS-URI

1

La un litru de apa se foloseste 50 g sare neiodata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati la soare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Julie 1

10.08.2010, 20:15

Maria Elena, stiu ca-s foarte buni castravetii! soacra mea face la fel toata vara.Abia astept sa merg sa mai mananc! sunt buni cu orice

burdulea56 1

11.08.2010, 00:51

Asa am facut si eu Flori, avem in gradina si nu am ce sa fac cu cei mai mari, gradina e mai departe de apartament, la casa mamei si tot amanam culesul, cand ajungem acolo sunt ca bostanii.

adry88 1

20.05.2011, 10:54

ce as mank si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline