Ceafa de porc cu ceapa, sunca si mere

de Panacris in Porc, 26 Dec 2012 | 2793 vizualizari

 

Am preluat ideea de la Ancuta! A iesit o friptura super delicioasa! Nu am mai reusit sa fac poze cu sectiune, s-a epuizat instant! :D

 

INGREDIENTE

  • ceafa de porc cca 1500 g,
  • ceapa galbena 3 bucati,
  • sunca de Praga 8 felii,
  • mere 4 bucati,
  • ulei de masline,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei dulce,
  • rozmarin,
  • cimbru,
  • vin alb demisec 250 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu ceapa, sunca si mere:

Ceafa se feliaza, pana aproape de baza, in cca. 8 felii. Ceapa se curata si se taie felii. In crestaturile cefei, se pun felii de ceapa si sunca. Se maseaza apoi ceafa cu sare, piper si mirodenii. Se aseaza ceafa intr-un vas de lut, care in prealabil, a fost cufundat in apa rece cca 20 de minute, se stropeste cu ulei de masline, de jur imprejur se adauga sferturile de mere, se acopera si se da la cuptor cca. 45 de minute la foc mic. Dupa ce a trecut timpul se adauga vinul, se intoarce usor friptura, apoi se mai lasa cca 15 minute la foc mic. Se serveste alaturi de cartofi natur sau galuste de cartofi si muraturi de sezon!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu ceapa, sunca si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

27.12.2012, 11:35

SUperrrrrr

sebirizescu 1

27.12.2012, 12:10

salivez deja

ANNA_46 1

27.12.2012, 19:52

Mmm....delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la cuptor cu cartofi natur