Ceafa la tigaie cu piure si sos rosu

de rivka in Porc, 29 Iul 2010 | 5649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt ceafa:
  • 2 bucati mari si groase de ceafa cu os
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sambal(pasta de ardei iute)
  • 1 lingura mare de unt
  • pt piure:
  • 3 cartofi mari
  • 1 lingurita unt
  • lapte fierbinte
  • sare
  • pt sos:
  • 1 ceapa
  • 1 ardei capia rosu mare
  • 1 lingurita praf usturoi
  • 2 conserve pasta tomate
  • 2 linguri de ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la tigaie cu piure si sos rosu:

Se prepara pureul de cartofi: cartofii se curata se fierb in apa cu sare, se scurg de apa si se bat cu batatorul de puree impreuna cu untul si laptele fierbinte.


Sosul se prepara in felul urmator:


Se toaca ceapa, ardeiul capia marunt si se pun in cateva linguri ulei de masline la foc mic sub capac sa se caleasca, dupa un timp se adauga si praful de usturoi o lingurita, se amesteca bine si se lasa la calit pana cand ceapa incepe sa se prinda putin.Se adauga pasta de rosii, o canita de apa si se lasa la foc mic sub capac cca 10 minute.


Carnea,ceafa se prepara in felul urmator;


Se condimenteaza fiecare bucata cu cate o lingura de ulei masline , sare, piper, cate o lingura de sos se soia si cate o lingura de sambal(pasta de ardei iuti) si se lasa la rece cca 30-40minute.


Intr-o tigaie se topeste o lingura mare de unt se adauga bucatile de ceafa si se lasa la foc mic/potrivit sub capac intorcandu-se din cand in cand sa nu se prinda.


Cand bucatile sunt patrunse bine se da focul mai mare si sunt gata cand a scazut bine sosul si bucatile de carne prin o vaga crusta , se inrosesc bine.Nu se lasa prea mult sa nu se usuce carnea.


Se serveste ceafa cu cate o lingura mare de sos de unt deasupra alaturi de puree de cartofi peste care am pus cateva linguri zdravene de sos rosu.


simplu si gustos, pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la tigaie cu piure si sos rosu" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Ubulika 1

30.07.2010, 11:48

Oana 1

30.07.2010, 19:53

Mmmm, delicios

elena1988 1

08.02.2011, 13:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura mixta de porc la cuptor