Chai Masala

de -Miti- in Bauturi, 7 Dec 2010 | 3501 vizualizari

 

La noi incepe sa se faca cunoscut si chaiul indian.Eu am facut cunostinta cu el acum vreo sase ani si de atunci e ceaiul meu favorit.O sa gasiti mii si mii de retete,dar cum India este tara cu un trilion de condimente o sa gasiti diferite versiuni. Eu ce am altceva mai bun de facut decat sa incerc cat mai multe! Din pacate,sau din fericire,inca nu am gasit nici o reteta si sa zic:"Gata! Numai din asta am sa fac de acum incolo!" Mi-a placut sa gasesc o noua aroma in fiecare.Incercati si voi si nu o sa va para rau!
Nu uitati ca ghimbirul fiert prea indelungat face ceaiul sa fie iute.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucatica de ghimbir proaspat
  • 1 bucata de scortisoara (un stick,un bat)
  • 4 bucati de cardamon,putin crapat
  • 6 bucati cuisoare
  • 2 cani apa
  • 1 cana lapte
  • 2 1/2 lingurite de ceai negru
  • 2 linguri zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chai Masala:

Se pun toate ingredientele intr-o oala. Se dau la fiert la foc mic,dupa ce incepe sa fiarba se mai tine 2-3 minute. Pentru un ceai mai tare si mai iute se mai tin inca 2 -3 minute.


Da ceaiul deoparte si lasa-l sa se "odihneasca" vreo doua minute,apoi pune-l din nou pe foc pentru inca un minut.Pentru un ceai mai potent 2 minute. Se serveste fierbinte si poti presara putina scortisoara deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chai Masala" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

08.12.2010, 09:24

Cris2711 1

19.12.2010, 17:33

imi place mult

adry88 1

10.05.2011, 16:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ceai de catina