Chec aperitiv cu dovlecel verde

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 24 Aug 2016 | 2929 vizualizari

 

Minunat aperitiv! Ramane preferatul meu :x

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel verde (cca.270g)
  • 3 oua
  • sare
  • 2 linguri smantana
  • 80g mozzarella rasa
  • 80g telemea sarata de vaca
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura pesmet
  • optional: marar sau patrunjel (eu nu am pus)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu dovlecel verde:

Pentru inceput dovlecelul il spalam si il curatam de coaja, apoi il dam pe razatoare. Presaram putina sare si il lasam sa se scurga intr-o sita.

Intre timp, batem ouale cu un praf de sare si cand s-au albit putin punem smantana, mai mixam cateva minute, apoi adaugam mozzarella si telemeaua (eu am preferat sa o sfaram in mana, voi puteti sa o dati pe razatoare), amestecam putin cu o spatula pana incorporam cele 2 ingrediente in aluat si la sfarsit amestecam faina cu praful de copt si pesmetul si le adaugam toate odata in aluat, amestecam din nou cu ajutorul unei spatuli, iar in compozitia rezultata adaugam si dovlecelul, pe care il mai stoarcem de zeama si in mana. Omogenizam bine totul si daca considerati ca mai trebuie sare, mai puteti pune putina, dar atentie ca si telemeaua este sarata si dovlecelul a fost presarat cu sare.

Punem compozitia rezultata intr-o tava de chec pe care am tapetat-o ca hartie de copt si dam tava in cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute sau pana s-a rumenit frumos deasupra.

Sa va fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu dovlecel verde" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

26.08.2016, 22:20

Catalina L 1

27.08.2016, 16:39

Xandrinne 1

30.08.2016, 13:31

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cas si verdeata