Chec cu afine

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 9 Sep 2014 | 3909 vizualizari

 

Este un chec deosebit,a carui vedeta sunt afinele.Un chec fructat,aromat,moale si pufos.Este o reteta rapida si usoara.Il recomand cu caldura,in orice anotimp,atat cu fructe proaspete cat si congelate.

 

INGREDIENTE

  • 250gr unt,
  • 1 cana zahr,
  • 2 oua,
  • 4 cani faina,
  • 2 cani lapte,
  • 4 cani afine,
  • esenta de vanilie,
  • coaja de portocala sau lamaie,
  • un praf de copt,
  • un praf sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu afine:

Untul,la temperatura camerei,se freaca cu zaharul si ouale.Se adauga coaja de portocale si  esenta de vanilie si se amesteca in continuare.Se adauga laptele,alternand cu faina amestecata cu praful de copt si sarea.Va rezulta un aluat mai  gros decat aluaturile obisnuite de chec.Nu e nici o problema,va creste frumos si va fi foarte pufos.

Se adauga afinele si se amesteca incet,sa nu se zdrobeasca.Se pune aluatul in tavi de chec tapetate cu hartie de copt si se da la cuptor.Pentru a vedea daca e gata,se face proba scobitorii.

Cand e gata, se scoate din cuptor.Se scot din tavi si se lasa pe un gratar sa se raceasca.Se pudreaza cu zahar vanilat.

                           

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu afine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

09.09.2014, 15:21

bun

Rocsi 1

09.09.2014, 20:48

Ce bine arata!

MotanLaOale 1

10.09.2014, 08:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini chec cu afine