Chec cu cacao si zmeura

de delia64 in Prajituri, 3 Iul 2014 | 1252 vizualizari

 

Este un chec pufos , gustos si aromat .
Danutei , graviduta noastra i-a fost pofta de ceva prajitura cu zmeura iar Ana prietena fiului mic Razvan mi-a dat reteta de chec a mamei ei , iata ce a iesit !!!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri lapte
  • 12 linguri zahar tos
  • 12 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite razatura de lamaie
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si zmeura:

Albusurile se bat spuma cu zaharul.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul, un praf de sare, coaja rasa de lamaie si laptele.


Faina se amesteca cu praful de copt .


Turnam galbenusurile peste albus amestecand incet sa se omogenizeze.


Tapetam 2 tavi de cozonac cu hartie de copt.


Punem 3 parti din compozitie in tavi iar o parte o amestecam cu cacaoa .


Spalam zmeura si o scurgem de apa .


Punem compozitia cu cacaoa si zmeura peste restul compozitiei .


Le dam la cuptorul preancalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.


Facem testul cu scobitoarea si lasam putin la racit in tava .


Presaram cu zahar pudra .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Albusurile se bat spuma tare incat daca intoarcem castronul sa nu curga

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

delia64 1

03.07.2014, 21:49

Rocsi , a fost tare bun !!!

MotanLaOale 1

04.07.2014, 23:53

delia64 1

05.07.2014, 11:37

Vladimir

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat