Chec cu ciocolata

de angyb in Prajituri, 11 Sep 2012 | 3625 vizualizari

 

saptamana trecuta iubitul meu mi-a facut cadou o carte cu retete de dulciuri asa ca am incercat una dintre retete care mi-a sarit in ochi de cum am vazut-o.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 115 g unt la temperatura camerei
  • 115 g zahar
  • 2 oua
  • 115 g faina alba
  • 0.5 plic drojdie pt.dulciuri
  • 50 ml lapte
  • Crema ciocolata 1:
  • 115 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 75 g ciocolata menaj topita
  • 225 ml frisca usor batuta
  • Crema ciocolata 2:
  • 115 g ciocolata menaj
  • 115 g unt
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 225 ml frisca usor batuta
  • 50 g cacao
  • 2 lingurite de gelatina diluata cu 2 lingurite de apa
  • Glazura de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata:

BLATUL:


Intr-un castron mixam untul cu zaharul pana cand devine spuma. Adaugam ouale amestecand bine dupa fiecare. Adaugam faina amestecand mereu iar la sfarsit laptele. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava pentru checuri tapatata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, aproximativ 25 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.


CREMA DE CIOCOLATA 1:


Batem spuma untul impreuna cu zaharul pudra pana cand devine spuma .Adaugam ciocolata si frisca si batem bine. Se da la frigider.


CREMA DE CIOCOLATA 2:


Topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul. Lasam sa se raceasca. Separat batem spuma ouale impreuna cu zaharul. Adaugam ciocolata topita si racita ,frisca, cacaoa si gelatina si continuam sa batem pana cand devine o spuma densa.


GLAZURA:


Topim pe baie de abur ciocolata alba impreuna cu untul.


ASAMBLAREA:


Acoperim cu folie de plastic tava in care am copt blatul.


Taiem in trei pe orizontal blatul .ungem cu crema 1 blatul il asezam in tava si adaugam jumatate din crema 2.Ungem al doilea blat cu crema 1 il asezam in tava dupa care adaugam restul din crema 2.Acoperim cu a treia foie de blat si dam la rece cateva ore.


Pentru a termina checul rasturanti-l pe un gratar si turnati desupra glazura .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

angyb 1

12.09.2012, 19:15

simo

MIUTA 1

13.09.2012, 19:07

Arata suuuuper bine

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata