Prajitura cu mousse de visine

de Dea_Dea in Prajituri, 18 Iul 2013 | 2230 vizualizari

 

Daca tot am avut visine , am facut o prajiturica , buna zic eu :D

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 4 oua
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita de praf de copt

CREMA:

  • 300 gr visine
  • 400 linguri zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina

SIROP:

  • Siropul de la visine

GLAZURA:

  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca

DECOR:

  • Ciocolata alba
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de visine:

BLAT


Albusurile cu apa si praful de sare , se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusuril frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava(20x30)cu hartie de copt si se da la foc potrivit 40-45 min. Se scoate pe gratar la racit.


CREMA:


Visinile fara sambure se pun cu zahar pe foc , pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit si se pun la scurs.Frisca se bate . Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Visinile se pun in caston si se piseasa cu blender-ul. Se incorporeaza in frisca si se adauga gelatina.


SIROP:


Siropul de la visine.


GLAZURA:


Ciocolata se rupe bucati si se adauga frisca, se pun pe abur pana se omogenizeaza si se lasa la racorit.


ASAMBLARE


Blatul se taie in doua, se pune o parte de blat pe platou si se insiropeaza, se pune crema , partea cealalta de blat insiropata, se glazureaza si se orneaza cu ciocolata alba.



POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi in loc de visine , cirese.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lau 1

18.07.2013, 22:36

Rocsi 1

18.07.2013, 22:44

Mmmm un deliciu de prajitura si pe gustul meu

Sandie 1

21.07.2013, 10:47

400 linguri zahar?! Poate 400gr.?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Deliciu