Chec cu ciocolata

de - Andreea - in Prajituri, 30 Ian 2014 | 21951 vizualizari

 

By Miha >:D

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 125 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 50 gr cacao
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • Ptr glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata:

Mixam bine ouale cu un praf de sare.

Adaugam zaharul si mixam pana ce ouale si-au dublat volumul si au capatat o culoare alba.

Turnam ulei putin cate putin ,laptele si mixam in continuare.

Separat amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitia de oua.Amestecam usor  adaugand apoi cacaua si dulceata.

Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina ( sau o tapetam cu hartie de copt ) ,turnam compozitia si dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade Celsius.

Separat facem glazura topind ciocolata maruntita impreuna cu untul si laptele la foc mic.

Cand checul este gata il racim apoi turnam glazura.

Sursa

TIPS-URI

1

Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca checul este copt in intregime.

2

Dulceata poate fi dupa preferinta fiecaruia: de capsuni,visine...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata