Chec cu ciuperci

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2011 | 7189 vizualizari

 

Iata un chec aperitiv cu ciuperci foarte bun, a carui reteta o am de la o vecina.

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciuperci (eu am pus un pic mai mult si am folosit ciuperci proaspete)
  • 3 cepe
  • 200 g cascaval
  • 3 linguri faina
  • 3 oua
  • condimente, dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciuperci:

Cum se prepara reteta de chec cu ciuperci


Puteti folosi ciuperci proaspete sau conservate. Eu am folosit proaspete. Le-am taiat marunt si nu prea :) Asa, cat sa se simta. Cascavalul, dat pe razatoare, l-am amestecat bine cu faina (cele 3 linguri).



Am separat cele 3 oua. Galbenusurile le-am batut cu furculita; puneti ce condimente doriti. Eu am pus doar putina sare. Albusurile le-am batut spuma.



Ceapa, tocata marunt am calit-o usor in ulei; peste, am adaugat ciupercile si le-am mai calit un pic impreuna. Am luat tigaia de pe foc si am lasat sa se raceasca compozitia. (cat se racoreste compozitia pregatiti cascavalul, ouale...). A, puteti pune si niste marar tocat.



Am adaugat peste ciupercile racorite cascavalul, apoi galbenusurile, am amestecat usor, iar la urma am incorporat si spuma de albus, usor, cu lingura de lemn, amestecand cu grija (cam ca la un blat de tort).



Am turnat amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si am introdus-o in cuptor; am lasat sa se coaca pana checul cu ciuperci s-a rumenit usor deasupra, cred ca vreo 45 de minute.


Un chec aperitiv incredibil de gustos.

 

TIPS-URI

1

puteti pune si putin praf de copt in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

DIANA B 1

18.08.2011, 15:42

L-am trecut la FAVO !

Teo 1

18.08.2011, 22:12

e de luat in seama !

RuxyRux 1

18.08.2011, 22:13

Arata intr-un maree fel...bravo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Coconut Dream

de RODIMUR 5

ieri la 19:11

Rosii,ardei si dovlecei umpluti

de dantes 5

ieri la 13:40

Rulouri cu nuca

de Rocsi 9

ieri la 11:07

Gem de gutui

pe 22.10 la 22:17

Gem de struguri

pe 22.10 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Sandwich-uri aperitiv, preparate la cuptor