Chec cu dovleac copt

de alldayspice in Prajituri, 3 Oct 2013 | 1956 vizualizari

 

Am incercat aceasta reteta pentru un concurs. Rezultatul mi-a placut enorm, obtinand un chec foarte bun, pe care l-am repetat la nici o saptamana.
Autor: Laura Adamache.
p.s. decorul e nota mea personala.

 

INGREDIENTE

    • 1 ou
    • 150 g zahar (am folosit brun)
    • 1 pastaie vanilie
    • 250 g piure de dovleac copt
    • 240 g faina
    • 100 ml lapte
    • 65 g unt topit
    • 1 praf de sare
    • 1 plic praf de copt
    • 50 g ciocolata (optional)
    • 20 g unt (optional)
    • 20 g fulgi de migdale (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac copt:

Punem la copt dovleacul. Il taiem felii si il asezam intr-o tava de cuptor, la o temperatura de 200 grade celsius pana cand acesta devine moale.


Dupa ce este gata, lasam la racit si desprindem pulpa dovleacului, pe care o pasam pentru a obtine un piure.


Intr-un bol punem oul, zaharul si miezul de la pastaia de vanilie. Omogenizam, dupa care adaugam untul topit si racit, piureul de dovleac si un varf de sare.


Cernem faina amestecata cu praful de copt si o adaugam peste compozitie, in trei transe.


La final incorporam si laptele.


Ungem o tava pentru chec, cu unt si o tapetam cu hartie de copt.


Turnam compozitia, care este destul de densa, si coacem la 170 grade celsius timp de 45-50 minute.


Cand scoatem facem testul cu scobitoarea si daca este umed mai lasam 5 minute.


Imediat ce am scos checul de la cuptor l-am presarat cu scortisoara.


Pentru a servi am ales varianta de a "stropi" checul cu ciocolata (unt+ciocolata topite la bain marie) si a presara cu fulgi de migdale prajiti.


:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (11)

anca_rm 1

04.10.2013, 08:40

ce frumoasa culoare are , cred ca e tare gustos

Corinuta 1

04.10.2013, 15:51

ce culoare faina!

bianca92 1

07.10.2013, 10:21

Am si eu un dovlecel acasa si ma bucur ca am vazut reteta ta. Acum stiu ce o sa fac cu el

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!