Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 27 Oct 2015 | 724 vizualizari

 

Ceva rapid.....sa fie dulce....

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 checuri
  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • 2 cani zahar ( cana obisnuita de ceai)
  • 2 cani faina
  • un praf de sare
  • 1 lamaie
  • dulceata de afine
  • ornamente cu gust de ciocolata
  • Glazura
  • 100 gciocolata amara Schogetten
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata:

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, adaugam zeama de la lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa si apoi le incorporam in albusuri, la final adaugam faina cernuta si omogenizam bine,avand grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus. Pregatim doua forme de cozonac, le imbracam in hartie de copt, apoi impartim compozitia in parti egale. Intr-o forma punem dulceata de afine, iar in cealalta ornamente cu gust de ciocolata. dam formele la cuptorul preincalzit, sunt gata cand trec testul scobitorii. Se scot din forma se lasa la racit apoi se glazureaza cu glazura de ciocolata. Glazura se face in felul urmator: se pune ciocolata intr-o craticioara se adauga frisca lichida, se pune pe foc amestecand continuu, pana se topeste ciocolata,nu trebuie lasata sa atinga punctul de fierbere. Apoi se intinde calda pe chec.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata-0
Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata-1
Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata-2
Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata-3
Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata-4
Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata-5
Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata-6
Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata-7
Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata-8

COMENTARII (29)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

27.10.2015, 16:20

Buni, era borcanul deja inceput, am pus cat mai era in borcan.....

Rocsi

Rocsi 1

27.10.2015, 20:40

Daca dai chec, vin si eu!

Catalina L

Catalina L 1

27.10.2015, 22:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!