Chec cu felii de banana

de - TABITA - in Prajituri, 23 Feb 2013 | 1885 vizualizari

 

M-am gandit ca daca tot e chec cu banane, atunci sa se vada bananele.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 70 g zahar (preferabil pudra)
  • 50 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 banane mici (300 g)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu felii de banana:

Se da drumul la cuptor (160°) .

Se taie bananele in felii subtiri si se pun deoparte.

Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare. Se adauga laptele, uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat, amestecandu-se usor cu o spatula si omogenizam bine compozitia.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se introduc feliile de banana vertical in compozitie, cu interiorul paralel cu lungimea checului.

Se da la cuptor la 160 ° pentru 30-35 de minute. In primele 20 de minute nu se deschide usa cuptorului.

Se face testul scobitorii. Cand scobitoarea ramane curata, e gata.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

 

TIPS-URI

1

Feliile de banana se pot pasa si introduce in compozitie, eu le-am vrut intregi.

2

Atentie! Este foarte important albusurile sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu felii de banana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu felii de banana-0
Chec cu felii de banana-1
Chec cu felii de banana-2
Chec cu felii de banana-3
Chec cu felii de banana-4
Chec cu felii de banana-5
Chec cu felii de banana-6

COMENTARII (5)

- TABITA -

- TABITA - 1

23.02.2013, 20:36

Va multumesc!

Rocsi

Rocsi 1

23.02.2013, 20:55

Bun!

- TABITA -

- TABITA - 1

23.02.2013, 21:19

Multumesc scumpa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!