Chec cu fructe si nuci de post

de Lavinia in Prajituri, 27 Noi 2013 | 19515 vizualizari

 

Am combinat mai multe retete si a iesit un chec delicios pentru cei care tin post si nu numai !Pentru mine a fost cel mai bun chec pe care l-am mancat pana acum,o consistenta perfecta si un gust minunat!

 

INGREDIENTE

  • 2 banane mari
  • 200 g zahar pudra
  • 150 ml ulei
  • zeama de la o portocala mare
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 120 g nuci macinate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • Glazura:
  • 150 g zahar
  • 60 ml apa
  • 1 lingura cacao neagra
  • 2 linguri Nesquik/Brumi
  • 1 lingurita esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu fructe si nuci de post:

Intr-un bol incapator mixeaza bananele cu zaharul pudra si vanilia pana devin un piure fin si spumos.

Adauga uleiul in fir subtire(ca la maioneza) si mixeaza bine pana ce incorporezi tot uleiul.

Peste piureul de banane adauga sucul de portocala.

Amesteca faina cu sarea ,praful de copt si bicarbonatul.

Adauga amestecul uscat peste banane si mixeaza cateva secunde doar pana ce se incorporeaza bine.

La final adauga nucile macinate,coaja de portocala si scortisoara si amesteca usor cu o spatula de sus in jos.

Tapeteaza o tava de guguluf(26 cm)/chec cu margarina si faina si coace checul in cuptorul preincalzit pentru 35 de minute .(testul scobitorii)

Lasa checul la racit in forma apoi scoate-l si pune-l pe un platou/farfurie mai mare.

Amesteca zaharul cu Nesquik-ul,cacaua ,apa si margarina si pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana prinde consistenta(5-6 minute)

Ia de pe foc si adauga esenta de rom.

Lasa glazura la racit 10-15 minute(amestecand din cand in ea) apoi toarn-o peste chec si lasa-l la rece pana se intareste complet glazura.

TIPS-URI

1

Daca nu va place puteti omite glazura de ciocolata si il lasati asa simplu sau pudrat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu fructe si nuci de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

monik80 1

10.03.2015, 13:50

ffff bun

susu 1

11.03.2015, 19:53

ce prezentare grozava

dantes 1

29.11.2019, 08:44

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie