Chec cu fructe si nuci de post

de Lavinia in Prajituri, 27 Noi 2013 | 13654 vizualizari

 

Am combinat mai multe retete si a iesit un chec delicios pentru cei care tin post si nu numai !Pentru mine a fost cel mai bun chec pe care l-am mancat pana acum,o consistenta perfecta si un gust minunat!

 

INGREDIENTE

  • 2 banane mari
  • 200 g zahar pudra
  • 150 ml ulei
  • zeama de la o portocala mare
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 120 g nuci macinate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • Glazura:
  • 150 g zahar
  • 60 ml apa
  • 1 lingura cacao neagra
  • 2 linguri Nesquik/Brumi
  • 1 lingurita esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu fructe si nuci de post:

Intr-un bol incapator mixeaza bananele cu zaharul pudra si vanilia pana devin un piure fin si spumos.


Adauga uleiul in fir subtire(ca la maioneza) si mixeaza bine pana ce incorporezi tot uleiul.


Peste piureul de banane adauga sucul de portocala.


Amesteca faina cu sarea ,praful de copt si bicarbonatul.


Adauga amestecul uscat peste banane si mixeaza cateva secunde doar pana ce se incorporeaza bine.


La final adauga nucile macinate,coaja de portocala si scortisoara si amesteca usor cu o spatula de sus in jos.


Tapeteaza o tava de guguluf(26 cm)/chec cu margarina si faina si coace checul in cuptorul preincalzit pentru 35 de minute .(testul scobitorii)


Lasa checul la racit in forma apoi scoate-l si pune-l pe un platou/farfurie mai mare.


Amesteca zaharul cu Nesquik-ul,cacaua ,apa si margarina si pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana prinde consistenta(5-6 minute)


Ia de pe foc si adauga esenta de rom.


Lasa glazura la racit 10-15 minute(amestecand din cand in ea) apoi toarn-o peste chec si lasa-l la rece pana se intareste complet glazura.

 

TIPS-URI

1

Daca nu va place puteti omite glazura de ciocolata si il lasati asa simplu sau pudrat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu fructe si nuci de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Lia_ 1

10.12.2013, 21:31

bravo!

monik80 1

10.03.2015, 13:50

ffff bun

susu 1

11.03.2015, 19:53

ce prezentare grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat (de post)