Chec cu iaurt si alune

de xana in Prajituri, 16 Aug 2013 | 19058 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15 gr de margarina
  • 200 gr faina
  • 3 oua
  • 175 gr de zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 iaurt grecesc (125 gr)
  • 1 lingurita cu varf de praf de copt
  • 100 gr de ciocolata
  • 50 gr de alune
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu iaurt si alune:

Ouale se mixeaza cu zaharul si sarea. Se adauga uleuiul, amestecam si apoi iaurtul. Urmeaza faina cernuta pe care o amestacam putin cate putin pana obtinem o pasta omogena si apoi praful de copt.

Ciocolata se topeste pe bain marie iar alunele le taiem dar nu prea marunt. 

Amestecul de oua se inparte in doua castronase, in unul ii adaugam ciocolata si celuilalt alunele.

Ungem cu margarina forma de chec, apoi o tapetam cu faina si turnam compozitiile, alternand cea de ciocolata cu cea de alune.

Se da la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru 40 de minute(sau pana trece testul scobitorii).

Se scoate din forma doar dupa ce s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu iaurt si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

xana 1

27.12.2013, 14:51

Multumesc, Cristina!

Rahela Velicu 1

15.02.2016, 18:00

Chec ciocolatos

Panacris 1

07.11.2020, 17:15

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu iaurt si cirese