Chec cu inimioare

de alice_ciobanu in Prajituri, 20 Mai 2011 | 1343 vizualizari

 

În ultimele zile tot m-am căscat şi eu ca tot omul din blogosferă pe unele bloguri mai isteţe. Şi inspirată de minunile culinare pe care le-am descoperit pe blogul Antoninei şi al Gabrielei.... am hotărât să mă las şi eu purtată în mirajul culinar... şi să fac un chec... Uite aşa pe moment ..... M-am uitat prin bucătărie am văzut cam ce aveam şi am zis în sinea mea: asta e.. ori acu.. ori niciodată :))

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  •  6 linguri zahăr
  •  130 gr făină
  •  55 ml ulei 
  •  o jumătate de plic de praf de copt
  •  un zahăr vanilat
  •  un plic de cremă de vanilie de la D. Oetker 
  •  o ceşcuţă de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu inimioare:

Aşaaa....am separat ouăle, iar albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare şi apoi am adăugat , treptat şi zahărul, mixând în continuare. Gălbenuşurile le-am mixat cu uleiul. Crema de vanilie am amestecat-o cu laptele, turnat încet, ca să nu se facă cocoloaşe. Apoi le-am adăugat în gălbenuşuri. Treptat am încorporat şi făina amestecată cu praful de copt. La sfârşit am adăugat şi spuma de albuşuri.


Am turnat compoziţia într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi am dat-o la cuptor pentru vreo jumate de oră... faceţi proba cu scobitoare. Am lăsat la răcit şi am pudrat cu zahăr şi cacao.


Mirunei mele i-a plăcut foarte tare :))


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu inimioare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

20.05.2011, 20:14

mirela0911 1

20.05.2011, 23:42

ce bine ti-a iesit

mamaieelena 1

23.05.2011, 21:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciambellone marmorizzato