Chec cu mere, nuci si stafide

de susu in Prajituri, 25 Feb 2011 | 2844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 225 g zahar brun
  • 225 g zahar alb
  • 375 ml ulei
  • 450 g faina alba (eu am pus o parte neagra)
  • Esenta de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat stins sau nu
  • 1 lingurita plina cu scortisoara
  • Un praf de sare
  • 400 g mere curatate si taiate cubulete
  • 120 g nuci taiate marunt
  • 120 g stafide
  • Esenta de rom
  • 2 cuisoare macinate
  • Cognac
  • Coaja de lamaie
  • Coaja de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere, nuci si stafide:

Merele le-am amestecat cu esentele, cognacul, putina scortisoara si zema de lamaie. Ouale se mixeaza cu zaharul, uleiul si apoi se incorporeaza faian cu lingura amestecand usor. Adaugam bicarbonatul, restul de scortisoara, sarea, nucile, stafidele, cuisoarele, coaja de portocala si merele. Amesetcam usor sa nu se zdrobeasca cubuletele de mere si se varsa intr-o forma tapetata. Se da la cuptor pentru mai bine de 1 ora la foc mic. Compozitia aluatului este foarte groasa dar rezultatul este unul bun. Un chec foarte aromat pe care am sa-l mai fac si alta data.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

zaharia_mihaela2005 1

26.02.2011, 00:31

f bun cu mere

mamaieelena 1

26.02.2011, 00:34

gustos

adry88 1

12.06.2011, 13:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu ciocolata