Millefeuille

de aziz in Prajituri, 8 Feb 2012 | 3068 vizualizari

 

Mille feuile=scris legat sau dezlegat ,rezultatul acelasi ,,mii de foi,,la mine hartie creponata:)))de ce?ei bine pentru ca mi-a fost frica sa coc foietajul pana la capat cu tava deasupra sa nu-l ard ..dar data viitoarre o fac eu chiar de or iesi ,,crocante,,pana la arse.....:)).....bon e prajitura preferata a sotului meu ideea era sa-i fac o surpriza dupa o zi incarcata la birou ..pentru el ,,mare specialist in patiserie,, ..a fost surpriza ,nu si pentru mine care m-am umplut de spume din cauza nesigurantei de a coace foile asa ca pe la mijlocul coptului am luat tava dedeasupra si se umflara in pene foile cat au putut.........rezultatul trei etaje 14 camere:)))))....dar bun domle ,bun ..bun de nu se poate.... cel putin cu crema n-am dat gres ......

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de aluat foietaj
  • 250 gr smantana  lichida pentru frisca
  • un puding de vanilie
  • un pahar cu lapte 
  • capsuni
  • rabdare,rabdare,rabdare :)))
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Millefeuille:

Mare smecheie nu-i, dar daca esti nepriceput ca mine ti-o iei ce sa mai vorbim.


Impartim aluatul in trei in functie de tava pe care o aveti desigur, ideea e sa avem 2 tavi care sa intre una in alta pentru a putea coace foaia dreapta si neumflata. In tava se pune hartie de copt atat sub foaie cat si deasupra foii.Iese asa ca un biscuit crocantzel. Dupa ce coacem foile lasam la racit pe fata de masa sau prosop.


Crema: se amesteca smantana cu praful de budinca si laptele si mixam pana obtinem o crema consistenta. Adaugam cubulete de capsuni.


Din 4-5 capsunele si cateva linguri cu rodie + ceva zahar facem un sirop fierband totul pe aragaz. Bagam blenderul la treaba si in cazul in care mai raman seminte de la rodie trecem totul prin sita de ceai. Siropul il puteti pune deasupra prajiturii in momentul servirii nu mai devreme deoareca va inmuia foaia, in mod normal pe foaia de deasupra se face un fel de fondant .....


Punem crema intre foi si dam la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Millefeuille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

aziz 1

09.02.2012, 13:31

vecinica te astept!!!!!!!

MIUTA 1

10.02.2012, 11:30

Am pus reteta la favorite.
Arata extraordinar de bine si mor de pofta cand a vad

aziz 1

10.02.2012, 16:46

pup miuta draga

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Millefeuille