Chec cu ness

de ionix in Prajituri, 21 Mar 2012 | 5617 vizualizari

 

o combinație între checurile cunoscute... a ieșit ceva bunicel... nu cereți! e vechi rău! :D:D

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt moale
  • 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • circa 200 g zahăr tos
  • circa 700 g făină(cantitatea poate diferi în funcție de cum va absorbi compoziția)
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 3 plicuri cu zahăr vanilat
  • 6-7 nuci
  • 1 praf de copt
  • o lingură cu ness
  • 2 lingurițe cu cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ness:

Untul se freacă cu zahărul, până se topește zahărul. se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, și se încorporează în unt. Alternativ se va pune laptele și făina+praful de copt, amestecâd cu un mixer pentru a nu face cocoloașe. Încorporăm și coaja de lămâie. Separat vom bate albușurile spumă împreună cu un praf de sare și zahărul vanilat. Albușurile se adaugă în restul compoziției, amestecând de jos în sus.

Din compoziția de chec vom pune o cană de-o parte în care vom pune: ness-ul și lingurițele de cacao. Ungem tava cu unt, tapetăm cu făină tava și turnăm compoziția de chec. în mijloc vom turna amestecul de ness cu cacao și vom întinde ușor cu o furculiță. Punem și câteva bucăți de nucă.

Se bagă în cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute la foc mediu (faceți testul cu scobitoarea înainte de a scoate checul din cuptor)  

Simplu și gustos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

22.03.2012, 10:45

MIUTA 1

22.03.2012, 12:39

Foarte bine arata

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec in trei culori