Chec cu ness

de ionix in Prajituri, 21 Mar 2012 | 2319 vizualizari

 

o combinație între checurile cunoscute... a ieșit ceva bunicel... nu cereți! e vechi rău! :D:D

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt moale
  • 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • circa 200 g zahăr tos
  • circa 700 g făină(cantitatea poate diferi în funcție de cum va absorbi compoziția)
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 3 plicuri cu zahăr vanilat
  • 6-7 nuci
  • 1 praf de copt
  • o lingură cu ness
  • 2 lingurițe cu cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ness:

Untul se freacă cu zahărul, până se topește zahărul. se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, și se încorporează în unt. Alternativ se va pune laptele și făina+praful de copt, amestecâd cu un mixer pentru a nu face cocoloașe. Încorporăm și coaja de lămâie. Separat vom bate albușurile spumă împreună cu un praf de sare și zahărul vanilat. Albușurile se adaugă în restul compoziției, amestecând de jos în sus.


Din compoziția de chec vom pune o cană de-o parte în care vom pune: ness-ul și lingurițele de cacao. Ungem tava cu unt, tapetăm cu făină tava și turnăm compoziția de chec. în mijloc vom turna amestecul de ness cu cacao și vom întinde ușor cu o furculiță. Punem și câteva bucăți de nucă.


Se bagă în cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute la foc mediu (faceți testul cu scobitoarea înainte de a scoate checul din cuptor)


Simplu și gustos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

ionix 1

22.03.2012, 08:41

Mersic pentru aprecieri. Vă pup!

mamaieelena 1

22.03.2012, 10:45

MIUTA 1

22.03.2012, 12:39

Foarte bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Negresa intre foi de napolitane