Chec cu nuca

de oana_d in Prajituri, 12 Mai 2013 | 2647 vizualizari

 

Pentru situatia in care de la cozonac va mai ramane nuca si vreti s-o folositi. Sau.. pentru orice ocazie.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • o ceasca de lapte (50 ml),
  • 3 linguri de ulei,
  • zahar vanilat,
  • esenta de rom,
  • razatura de lamaie si portocala,
  • praf de copt,
  • 5 linguri de faina,
  • 5 linguri de nuca macinata.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca:

Mai intai se mixeaza albusurile cu zaharul spuma tare. Apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, aromele, faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata. Ultimele 2 ingrediente se incorporeaza usor, cu o lingura, mai bine decat cu mixerul.

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute la foc potrivit. Este gata cand trece testul scobitorii. Rece, se dezlipeste hartia de copt de pe chec si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu nuca-0
Chec cu nuca-1
Chec cu nuca-2

COMENTARII (5)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

12.05.2013, 11:36

Rocsi

Rocsi 1

12.05.2013, 12:15

Bun bun

diaconta

diaconta 1

12.05.2013, 12:50

ce pufosenie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!