Chec cu nuca

de Alexandra Burz in Dulciuri, 15 Ian 2014 | 6137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri nuca macinata
  • 200 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca:

Se separa albusele de galbenusuri


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul adaugat treptat si zaharul vanilat


Galbenusurile se freaca bine cu praful de copt


Se adauga galbenusurile in spuma tare si se amesteca cu o lingura de sus in jos


Se adauga faina treptat, amestecand la fel de sus in jos pentru a nu se lasa spuma


Se adauga treptat nuca macinata, continuand acelasi procedeu


La final se adauga uleiul si amestecam ca mai sus pana se incorporeaza tot uleiul


Tapetam 2 forme pentru chec cu hartie de copt


Impartim compozitia obtinuta mai sus in cele doua forme


Dam la cuptor pentru 30-35 minute

 

TIPS-URI

1

nuca macinata poate fi inlocuita cu fructe confiate

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

MIUTA 1

16.01.2014, 12:50

Sim0na 1

16.01.2014, 20:40

Alexandra Burz 1

16.01.2014, 21:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu nuca, ciocolata si prune deshidratate