Chec cu nuca si portocale

de pansy1 in Prajituri, 19 Feb 2010 | 3666 vizualizari

 

Merita sa-l incercati

 

INGREDIENTE

  • -3 cani (cups) faina,(450 g)
  • -1 1/2 cani ulei, (250 ml) sau 250 g unt
  • -4 oua
  • -1 1/4 cani zahar pudra (300 g )
  • -coaja si zeama de la o portocala
  • -1 plic praf de copt (2 lg )
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -esenta rom,vanilie
  • -1 cana stafide sau merisor (cranberry)
  • -150 g nuci macinate mai mare.
  • -daca aveti, 3 linguri mari de coaja de portocala confiata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca si portocale:


  • -se freaca ouale cu zaharul,zaharul vanilat,dupa care se adauga uleiul ca la maioneza si se mixeaza.

  • -se adauga zeama de portocale,coaja rasa de portocala si esentele

  • -faina se cerne si se amesteca cu praful de copt,dupa care se adauga in amestecul de oua cu zahar,si se omogenizeaza

  • -se adauga nucile macinate grosier si stafidele

  • se pune amestecul in forma tapetata cu hartie de copt,sau unsa cu ulei si pudrata cu faina.

  • -se baga in cuptorul preincalzit la 200*C,iar dupa 20 de minute se reduce temperatura la 180*C.Se tine aproximativ o ora,sau pana trece proba scobitorii.






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

violette 1

19.02.2010, 22:04

Interesanta combinatie, portocale si nuci. Super!

pansy1 1

25.02.2010, 13:47

da,unul dodolot,depinde ce tava pentru chec ai,mai lungi si mai inguste ,atunci s-ar putea sa iasa 2, sau mai late si mai scurte.mie mi-a iesit sectiunea cam de 10x10 cm

elena1988 1

01.03.2011, 09:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nopti libaneze-“Layali libnan”