Chec cu nuci, rahat si stafide

de susu in Prajituri, 11 Mar 2015 | 21325 vizualizari

 

Nu prea am fost incantata de reteta, se poate intampla si datorita fainii insa ce mi-a placut fost rahatul care s-a topit si a iesit un jeleu gustos in interiorul checului.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 lg de zahar
  • 4 lg de apa fiarta
  • 4 lg de ulei,
  • 4 lg de faina
  • 1 lg cacao,
  • nuci,
  • 2 maini de stafide
  • 2-3 cuburi colorate de rahat,
  • nuca,
  • 2 lgt eneta de vanilie,
  • 2 lgt esenta de rom,
  • 1 lgt coaja de portocale
  • 1 lgt coaja de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuci, rahat si stafide:

Galbenusurile se freaca cu zaharul se adauga apa si se mixeaza dupa care urmeaza uleiul, faina treptat si la urma albusurile batute spuma.

Punem 1/2 din compozitie in tava tapetata punem rahatul taiat cubulete stafidele hidratate in rom si nucile prajite.

Compozitia ramasa se amesteca cu cacaoa si se pune peste restul compozitiei trecand furculita peste.

Dam la cuptor pentru 25-30 minute la 180 de grade. Cand e gata inchidem aragazul, deschidem usa cuptorului si mai lasam cateva minute sa nu se lase checul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuci, rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos