Chec cu nuci, rahat si stafide

de susu in Prajituri, 11 Mar 2015 | 20976 vizualizari

 

Nu prea am fost incantata de reteta, se poate intampla si datorita fainii insa ce mi-a placut fost rahatul care s-a topit si a iesit un jeleu gustos in interiorul checului.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 lg de zahar
  • 4 lg de apa fiarta
  • 4 lg de ulei,
  • 4 lg de faina
  • 1 lg cacao,
  • nuci,
  • 2 maini de stafide
  • 2-3 cuburi colorate de rahat,
  • nuca,
  • 2 lgt eneta de vanilie,
  • 2 lgt esenta de rom,
  • 1 lgt coaja de portocale
  • 1 lgt coaja de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuci, rahat si stafide:

Galbenusurile se freaca cu zaharul se adauga apa si se mixeaza dupa care urmeaza uleiul, faina treptat si la urma albusurile batute spuma.

Punem 1/2 din compozitie in tava tapetata punem rahatul taiat cubulete stafidele hidratate in rom si nucile prajite.

Compozitia ramasa se amesteca cu cacaoa si se pune peste restul compozitiei trecand furculita peste.

Dam la cuptor pentru 25-30 minute la 180 de grade. Cand e gata inchidem aragazul, deschidem usa cuptorului si mai lasam cateva minute sa nu se lase checul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuci, rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca, inspirat de la Motan