Chec cu nuci şi glazura de ciocolată neagră

de gratziela in Dulciuri, 29 Mai 2011 | 5495 vizualizari

 

Mirosul de ciocolată caldă îmi dă fiorii unei călătorii cu destinaţie exotică. De ce? Probabil că parfumul unic de cacao îmi pictează pe retină plaje cu nisip fin şi foşnet mătăsos de valuri înspumate.
Dar vacanţa este departe, doar un vis cu speranţe aurii, şi, ca o recompensă, grădina mea proaspăt înverzită îmi aduce un plăcut sentiment de împlinire.
Azi, o zi însorită, am dedicat, ca o ofrandă, un dulce aromat, pentru florile de liliac ce stau să-şi ia rămas bun până la anul.
LA MULTI ANI RUXY!!!

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 8 linguri  ulei
  • 50 gr. făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 paf de sare
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr. nuci
  • 1 ciocolată amăruie neagră
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuci şi glazura de ciocolată neagră:

Într-un bol, bate albuşurile spumă, după care adaugă pe rând cele 8 linguri de zahar mixând mereu până ce compoziţia se întăreşte ca bezeaua.



Răstoarnă în bol, unul câte unul, gălbenuşele, mixând mereu.



După ce s-au încorporat gălbenuşele, adaugă pe rând uleiul, făina şi praful de copt. Mixează bine până ce toate acestea s-au încorporat bine. Din compoziţia rezultată, pune deoparte în alt bol cam jumătate. În această compoziţie adaugă cacao şi nucile sfărâmate uşor.



Unge două tăvi de chec cu puţin ulei şi tapetează cu griş.



Răstoarnă compoziţia fără nuci în ambele tăvi, după care completezi cu compoziţia cu nuci şi cacao.



Pregăteşte cuptorul şi-l încinge la 160ºC (mediu spre mic la gaze), şi coace checul 30-35 minute. Este bine să faci testul cu scobitoarea: dacă scobitoarea rămâne curată după ce ai înţepat checul, atunci este copt; dacă ea are urme de compoziţie, atunci la mijloc nu este copt şi mai trebuie să rămână în cuptor.



După ce s-a copt, răstoarnă checul pe nişte tăvi sau grătare şi lasă la răcit.



Separat, într-un castronel, rupe în bucăţi ciocolata si adaugă ½ ceaşcă de cafea cu apă. Eu am topit ciocolata la cuptorul cu microunde, dar poţi s-o topeşti şi pe foc.



Răstoarnă glazura peste chec, dar este bine să fie puţin călduţă.



Fii generos şi tapetează cu multă ciocolată, căci, atunci când vei simţi gustul delicat, uşor amărui al ciocolatei vei şti că meriţi răsfăţul ei. Nopţile cu aer tropical ce-ţi vor cuprinde în curând somnul, te vor purta în grădina înrourată cu dorinţa şi speranţa că ele te vor mângâia cu duioşie mult timp, iar serile cu iz de clopoţei şi miros de brad încărcat cu aripi de nea, vor fi cât mai îndepărtate, căci abia acum vine vara. Fii fericit căci florile de liliac te-au mângâiat şi te-au binecuvântat cu parfumul ce-ţi umple nările înfometate de căldură, căci te-a cuprins fiorul ce-ţi străbate simţurile şi te anunţă ca vara a venit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuci şi glazura de ciocolată neagră" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

MotanLaOale 1

30.05.2011, 10:50

bun bun

adry88 1

30.05.2011, 15:19

delicios

otilia64 1

26.08.2017, 12:37

e o greseala sau se pun doar 50g de faina? arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza de vaci si stafide