Biscuiti cu alune de padure si ciocolata

de simona72 in Dulciuri, 22 Dec 2015 | 406 vizualizari

 

Imi place tot mai mult sa fac biscuit/fursecuri, mai ales cand se apropie sarbatorile. Baietii mei le adora, ma indeamna sa le fac tot mai des biscuiti de casa, pe care sa-i serveasca cu ceai sau cafea. M-am gandit ca anul acesta sa fac pachetele si sa le strecor printre cadourile pe care le ofer familiei si prietenilor. Imi place idea tare mult, asa ca urmeaza sa va las cateva retete de biscuiti/fursecuri, dulciuri simple de altfel, care se fac usor, care va pemite sa le faceti impreuna cu prichindeii vostrii…

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt gras 80%
  • 150 gr alune de padure
  • 2 oua
  • 1 praf mic de sare
  • 150 gr zahar brut
  • 1 paharel mic de coniac/whiskey
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 450 gr faina
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri lapte condensat
Portii: 48
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu alune de padure si ciocolata:

Oale se mixeaza impreuna cu zaharul si sarea pana devin spumoase. Untul se topeste la cuptorul cu microunde. Untul topit se adauga la ouale mixate, in fir subtire in timp ce mixam energic ca la maioneza.

Alunele de padure se prajesc pentru cateva minute, pana coaja incepe sa crape. Se freaca alunele intre maini, un mod simplu si efficient de a indeparta coaja de pea lune. Se pun alunele prajite in vasul robotului si se maruntesc nu foarte fin. Se adauga alunele maruntite la ingredientele umede, se mixeaza pana la incorporare. Se adauga si coniacul si se mixeaza.Daca aveti copii mici inlocuiti coniacul cu aroma preferata. Faina se amesteca cu bicarbonatul si se adauga in mai multe transe la ingredientele umede. Se mixeaza usor dupa fiecare tura de faina adaugata. Va dati seama ca aluatul este gata atunci cand se desprinde de pe peretii vasului. Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece 1 ora.

Se imparte aluatul in doua, se intinde o foaie nu foarte subtire pe masa de lucru, se decupeaza cu forme speciale pentru biscuiti, cercuri sau orice forme aveti si va place. Puneti biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii coaceti in cuptorul incins la 175 grade pentru 12 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca pe un grilaj.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi, se adauga laptele condensate, se amesteca si se ung biscuitii cu o cantitate considerabila de ciocolata topita. Se lasa sa se intareasca ciocolata, dar nu de tot si se aplica stampile peste stratul de ciocolata. Se lasa sa se intareasca ciocolata complet si se depoziteaza biscuitii in cutii metalice. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu alune de padure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti cu alune de padure si ciocolata-0
Biscuiti cu alune de padure si ciocolata-1
Biscuiti cu alune de padure si ciocolata-2
Biscuiti cu alune de padure si ciocolata-3
Biscuiti cu alune de padure si ciocolata-4
Biscuiti cu alune de padure si ciocolata-5
Biscuiti cu alune de padure si ciocolata-6
Biscuiti cu alune de padure si ciocolata-7
Biscuiti cu alune de padure si ciocolata-8
Biscuiti cu alune de padure si ciocolata-9
Biscuiti cu alune de padure si ciocolata-10
Biscuiti cu alune de padure si ciocolata-11
Biscuiti cu alune de padure si ciocolata-12

COMENTARII (17)

Rocsi

Rocsi 1

22.12.2015, 20:50

Sunt yamiiiii

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

23.12.2015, 00:58

Excelenti!

mirela0911

mirela0911 1

03.01.2016, 11:41

Ce combinatie buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!